Hírcsárda

Az elmúlt napokban kétszer is azt hittem, hogy a Hírcsárda cikke szerepel az Index főoldalán, és mindkétszer kiderült, hogy nem.

Az egyik, hogy lesz új légitársaságunk, és az lesz neki a neve, hogy Sólyom. Ezt azóta sem tudtam feldolgozni. Sólyom, értitek? És nem a fapadosokkal akar majd versenyezni, hanem a luxuskategóriás társaságokkal. Ó, jaj. Néha tényleg arra gyanakszom, hogy beleestem a fehér nyúl üregébe*, más magyarázatot nem találok bizonyos dolgokra.

A másik sztori se semmi. A Hyde Park tavában elhelyeztek egy óriási Mr. Darcy-szobrot. Már önmagában emiatt arra gyanakodtam, hogy a Hírcsárdával van dolgom, aztán megláttam a szobrot. Gyönyörködjetek benne ti is:

Őszintén remélem, hogy ez a csoda csak átmenetileg lesz ott abban a tóban. Most komolyan kérdezem: csak szerintem csúnya ez a szobor? Csak szerintem utal súlyosan elborult elmére, hogy egy ilyen szobrot bevágnak egy tó közepére? (Nem Mr. Darcyval van bajom, teszem hozzá. Mr. Darcyról elhiszem, hogy menő, de ez a szobor, hát most igazán, wtf ez?) Tényleg beleestem a fehér nyúl üregébe, és majd egyszer felébredek, és akkor normális dolgok fognak történni, ehhez hasonló őrületek meg nem?

*Amikor Alice belesett a nyúl üregébe, az így nézett ki:

Igen, imádom ezt a mesét, megunhatatlan, évente egyszer-kétszer mindenképpen megnézem.


Megjegyzések

  1. Ó, inkább elfogadnám Mr. Darcy szobrát a Dunában, mint amilyen abszurd dolgok kis hazánkban történnek.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom, engem Mr. Darcy szobra is nyomasztana. Amúgy kiderült, hogy a Hyde Parkban nem végleg van, de a forgatás helyszínén lévő tóban véglegesen fogják elhelyezni.

    VálaszTörlés
  3. a Sólyom elnevezésen mi is kiakadtunk B-vel. egy egész reggeli időtartamát töltöttük a kritizálásával. :D
    pl. hogy fogja egy francia/német/bárki aki nem magyar kimondani? és miért kellett a malévot kicsinálniuk, ha mégis akarnak magyar légitársaságot? miért nem lehet mondjuk Hungarian Airlines/HunWings/bármi ami egyszerűen kimondható és hangzatos?...

    VálaszTörlés
  4. Eszti, ezt láttad? http://index.hu/video/2013/07/10/2013_0709_solyom_hungarian_airlines/ :D
    Én sem értem, miért nem valami nemzetközi nevet találtak ki. Hirtelen nem tudnék másik olyan nemzeti légitársaságot, aminek nem nemzetközileg érthető neve van.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai