Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 2, 2014

Betekintés

Kép
A tegnapi összejövetel két máltai résztvevője bejelölt a Facebookon, így most látom, miket posztolnak. Érdekes betekintést nyerni abba, hogyan állnak ők a hazai politikához. Azt már eddig is tudtam, hogy pont annyira utálják a politikusaikat meg a rendőreiket, mint nálunk szokás, de ez most kicsit árnyaltabb kép. Remélem, semelyik bolygón nem fedeznek fel életet, mert holtbiztos, hogy akkor a kormány oda is pénzt fog küldeni.

Vélemények

Hír: Ebolával fertőződött egy amerikai orvos, ezek után különlegesen átalakított repülőgéppel szállították haza kezelésre. Kommentek: Idióta barmok; hagyni kellett volna Afrikában megdögleni, úgysem lehet rajta segíteni; reméljük, lezuhannak a tenger felett; érthető, hiszen Amerikának érdekében áll a világméretű járvány elindítása; Amerika ezt azért csinálta, hogy kifejleszthesse az új biológiai fegyverét, amit reméljük, Irakban vet be. Kemény dolgok ezek.

Elgondolkodtató

Ez úgy, ahogy van, rettentően ijesztő. Attól kezdve, hogy több nyelven beszélő, jogot végzett emberről van szó, azon át, hogy súlyos betegsége ellenére szabadon mászkál az utcán, egészen odáig, hogy ez ezek szerint bárkivel, bármikor megtörténhet. Jó lenne, ha lenne megint valami OPNI-szerűség, ahol ezek az emberek el lennének zárva a külvilágtól, és lenne rá esélyük, hogy majd valamikor jobban lesznek.

Emberek és kor

Vannak emberek, akik valami döbbenetes mértékig kényesek arra, hogy senki meg ne tudja a korukat. Megkérdeztem Rubent, mennyi idős, azt mondta, az titok, mert ha megmondja, máshogy fogok ránézni, és máshogy fogok viselkedni vele, és a kor csak egy szám, teljesen lényegtelen, ezért a couchsurfinges oldalára is csak egy random számot írt be. Ezek után megnéztem, ez a random szám a 28, hát, ezt nyilván egy percig sem hiszem el. Szerintem 40 körül lehet. Ami érdekes, hogy éppen csak megbeszéltük ezt a problémát a couchsurfinges találkozón, amikor a Ruben mellett ülő, máltai srác, bizonyos Reuben (ejtése Ruben) megkérdezte, ki mennyi idős. És Ruben meg a másik máltai részt vevő, Borg elszabotálták a kezdeményezést, egymás szavába vágva mondogatták, mennyire lényegtelen ez a kérdés. Annyira fura ez nekem, de most komolyan. Pláne férfiaktól. Én szeretem tudni, ki hány éves, gyerekkorom óta mindig érdekelt, aztán kiszámolgattam, mennyi idősek voltak a szülők, amikor megszületett a gyerekük, me

Heti egy kóla

A múlt hetin az volt az üzenet: "Just have a good time." A tegnapin: "Hang on to your smile." Valahogy mindkettő nekem szólt.