Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 24, 2010

Gyilkos elmék

Az előzetesben így konferálták fel a péntek esti részt: "egy sorozatgyilkos nő nyomába erednek". Utána a filmrészlet: "Sietnünk kell, különben Hófehérke ma megint valaki más ágyában alszik." Ha a csatornánál akár egyetlen percet is megnéztek volna a részből, azonnal kiderült volna, hogy nem sorozatgyilkos nő, hanem sorozatgyilkos férfi nyomába ered a csapat, hiába a hófehérkés utalás. A szinkronban is volt egy érdekesség: "... most kaukázusi volt az áldozat." Tééényleg? Az meg milyen? Csak nem fehér? Nahát! (Leiter Jakabnak mondjuk nem küldöm be ezt a találatot, mert már rengeteg ugyanilyet kapott.)

Elhatározás és a többi

Megszületett bennem az elhatározás: továbbállok. Még nem tudom, mikor és hogyan, de az biztató, hogy a családom támogat benne. Úgy érzem, nem túl nagy kockázat ez nekem, mert a nyelviskola vár. Persze kell még írni nekik, megkérdezni, mi is a helyzet a csoportjaikkal, és akkor lehet elindulni valamerre. Mindenesetre most megnyugodtam, és nem görcsölök a holnapon, se a holnaputánon, amikor már gyerekeket is látok. Holnap szakmai nap, és egész nap olyan előadásokat fogok hallani, amiket legrosszabb esetben is egy éve hallottam utoljára. Sebaj, ismétlés a tudás atyja. Vajon mi oka lehet rá a rendőrségnek, hogy ajánlott levelet küldjön nekem? Ezen is már napok óta töröm a fejem, de csak ma kaptam meg anyutól a papírkát, ami feljogosít rá, hogy elhozzam a levelet holnap a postáról. Kicsit azért izgulok. Holnap be kell mennem még a TO-ra is, hogy leadjam az igazolást, miszerint egyetlen könyvtárnak sem tartozom a világon semmivel. Tegnap voltunk Tomi apukájánál, és nagyon tetszett a család.

Felfedezés

Rejtő Jenő Az elátkozott part című regényében sűrűn emlegeti a Potemkin-falvakat. Kezdtem már magam teljesen hülyének érezni, mert esküdni mertem volna, hogy törin Patyomkin-falvakról tanultam Csapodytól, arra viszont nem gyanakodnék, hogy Rejtő ostobaságot ír. Ma volt időm ezen hosszan eltöprengeni, így végül segítségül hívtam a google-t, és ismét kiderült, hogy a google a barátom. Potemkin orosz miniszter nevének egyik változata Patyomkin. Ach so, na ja!

Fájok. A derekam? A vesém? Valami más? Nagyon fáj :(