Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 19, 2016

Durva

Kép
Két hete Bud Spencer, múlt héten Esterházy Péter, ma  Somló Tamás . Nem tetszik, nagyon nem. Ráadásul ketten közülük még csak nagyon idősek sem voltak. Olyan szomorú ez :( A három (?) évvel ezelőtti Cirkuszok Éjszakáján ezt énekelte Somló Tamás gólyalábon állva éjfélkor. Élmény volt látni és hallani :)

Húzós napok

Nem egyszerű a tanárok élete, de azért igyekszem. A szinte használhatatlan könyv és az a tény, hogy kezdő csoportokban nem vagyok elég rutinos, eléggé megnehezíti a dolgomat, viszont erősen bízom benne, hogy bele fogok jönni ebbe. Csak nagyon-nagyon-nagyon át kell gondolni minden lépésemet, és mivel 200 perces órákat tartok, ez elég időigényes. Azért a mai óra már _majdnem_ olyan volt, hogy elégedett legyek magammal. Ja, és feltalálhatnám azt a mondást, hogy régen elveim voltak, most kezdő csoportom van. Tökre nem szerettem volna fordítási feladatokat csináltatni velük, aztán mégis kénytelen leszek, mert be kell látnom, hogy különben végük van, rosszul érzik magukat, pánikba esnek. Nem hiszik el nekem, hogy nem kell minden szót érteni, én meg mára eljutottam odáig, hogy ám legyen - azt eddig is tudtam, hogy mindegyik tanár fordíttat a csoportjaival, az anyanyelviek is, hát akkor fordítsanak az én hallgatóim is. Remélem, megnyugszanak tőle, és elhiszik végre, hogy ügyesek. Aztán a CELTA

Érthetetlen

Ma reggel olvastam egy számomra teljesen ismeretlen írónő halálhírét . Áprilisban eltűnt a kutyájával együtt, majd múlt héten megtalálták a földi maradványaikat a házuk közelében, és letartóztatták a nő élettársát, mert ő a gyanúsított. Ez már önmagában is szörnyű, de aztán még kutakodtam egy kicsit, hogy ki volt ez a nő, és kiderült, hogy nem volt egyszerű az élete, mégis arra használta az energiáit, hogy másoknak egyszerűbb legyen. Öt éve egy nyaraláson vízbe fulladt a férje, és ő blogírásba kezdett, abban segített másoknak, hogyan lehet feldolgozni a gyászt, honnan lehet ehhez segítséget szerezni, ilyesmi. Nyilván nem vagyok rendőrség, nem tudhatom, mi történt, de ha az van, ami látszik, ismét felmerül bennem a kérdés, miért nem lehet elhagyni azt, akivel nem jó, miért kell megölni. Beteg emberek vannak, tényleg.