Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 17, 2011

G. Szabó Judit: A macskát visszafelé simogatják

Kép
Az írónőről annyit derítettem ki gugli barátom segítségével, hogy 1925-ben született, ma éppen egy éve hunyt el, és a könyv minden bizonnyal önéletrajzi ihletésű, mert az írónőnek ikerlányai voltak, és a könyv is ikerlányokról szól. Egy mondatát idézték a haláláról szóló cikkben, az nagyon találó: "Nem él meg papíron az, aki a valóságban nem élt." Az alaphelyzet az, hogy Jutkát, a 16 éves, másodikos gimnazista bakfist első lovaglása alkalmával ledobja a hátáról Juci, a ló, így aztán kórházban köt ki sérült hármas csigolyával. Mivel aludni nem nagyon tud a fájdalomtól meg Beátától, aki folyton bőg, a bent töltött egy hétben éjszakánként átgondolja az életét. Nem mondhatni, hogy könnyű élete van: őt és ikertestvérét, Ágit, négyéves korukban elhagyta az édesanyjuk, ők pedig az édesapjukkal maradtak, aztán kaptak mostohaanyát (szintén Judit). Ha ez még nem lenne elég szörnyű, az egész világ mindig csak az arany Ágikát szereti és ajnározza, aki szexuális a fiúkra (sic!), mert na

Március 17.

Kép
nagy nap. Például ma van Írország védőszentjének, Szent Patriknak a napja. Nagy vigasság van ilyenkor angol nyelvterületen, a nap színe a zöld, a nap növénye pedig a háromlevelű lóhere. (Eredetileg a hold három fázisát szimbolizálhatta a három levél, később a Szentháromság jelképeként értelmezték.) Aztán ma van 150 éve Viktor Emánuel megkoronázásának, a modern Olaszország születésének. (Ezen hosszasan méláztam, mert a velvet kiemelt cikke szerint ma van az évforduló, az ezenanapon.hu, valamint a magyar és az angol wikipedia szerint csak holnap lesz, de végül megnéztem az olasz változatot is, szerintük március 17. a jó dátum, én meg úgy döntöttem, csak helyesen jelenik már meg az olaszok számára ilyen fontos dátum egy olasz oldalon.) Egy kép Garibaldiról: Egy másik II. Viktor Emánuelről: És itt idézném Garibaldit partra szállása egyik évfordulóján: "Milyen kevesen voltunk, és milyen sokan maradtunk!"

Őfelsége, I. Arrogancia

Ezt a cikket ajánlom elolvasásra: http://index.hu/belfold/2011/03/17/muveszi_koncepcio_volt_a_hianyos_petofi_vers/ Felpörgött a szívem tőle. Örülök, hogy a nemzeti oldal továbbra is genetikailag képtelen a hazugságra, mindig a színtiszta igazat mondja, és sosem gyűlöletkeltő. Anyátok.