Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 23, 2013

Kirándulás

Kép
Megvolt az év első kirándulása, már ha a hótalpas túrát nem számítjuk. Elég szégyen, hogy ilyen sokáig kellett rá várni, de a fő, hogy ez is eljött. Négyen mentünk: Blanka, Gyöngyvér, Zoli (Gyöngyvér barátja) meg én. 10-kor találkoztunk a Moszkván, és a következő útvonalon haladtunk: Hűvösvölgy --> Erzsébet-kilátó --> Normafa --> Moszkva tér. Volt benne jó kis mászás, aztán sok szintben gyaloglás is, meg kilátás meg rétes. Meg csodaszép idő. Azért a pulcsi elkélt, de nagyon szépen sütött a nap, és egy darabig kifejezetten meleg is volt. Képriport következik. Blanka a képek egyikén sem szerepel, de ott volt, elhihetitek. Nagyrét Őszi erdő, gyönyörű Avarban trappolni jó! Egyikünk lelkesen sziklát is mászott. Gyöngyvér pakol Szépjuhászné, gyermekvasút-állomás (nem tudom, hogy keveredtünk ide, nem erre akartam jönni, de végül is elértük a kilátót, és abból az irányból, amelyikből szerettük volna) Útitársak, akik közül egyik sem Blanka Bl

Napi utastájékoztatás

A Moszkván. "Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a 4-6-os villamosok a Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között rendezvények miatt nem közlekednek. A villamos pótlására nincs mód." Nincs vele semmi baj, teljesen korrekt, de én annyira nevettem, csak úgy a szituáción. Amúgy megúsztam a napot egyetlen "rendezvény" nélkül, csak a Corvin közi tömegjelenetet láttam este a villamosról, azt is kb. két másodperc erejéig. Így szinte maradéktalanul teljesült az a vágyam, hogy egész nap ne lássak semmit, aminek a politikához köze van, de még messziről se.

Salsa

Ma volt a harmadik alkalom. Most már kevésbé éreztem vadidegennek az embereket, és most először csillant fel a remény, hogy egyszer majd nem lesz nagyon gáz a fiúkkal táncolni. Eddig azért volt gáz, mert a legtöbben a szemembe akarnak nézni közben (mármint nemcsak az enyémbe, hanem mindig azéba, akivel táncolnak), én meg nem bírok számomra ismeretlen ember szemébe nézni sokáig. Meg úgy egyáltalán, a szemkontaktus azért bensőséges dolog. De most már harmadszor láttam őket, kezdem ismerősöknek érezni mindegyiküket, meg ma volt egy új fiú, aki jóképű, kedves, közvetlen, és engem választott, amikor fel kellett kérni lányokat, így már nem olyan szörnyű. Meg jött ma az a lány, akivel első alkalommal jót beszélgettünk, aztán múlt héten nem volt, és ő sokkal jobb kapcsolatteremtésben, mint én, sokkal könnyebben beszélget mindenféléről idegen emberekkel, és mivel én vele álldogáltam óra előtt, én is bevonódtam a beszélgetésbe, így aztán olyan volt, mintha én is tudnék kapcsolatot teremteni. És

A fúrás-faragás

meg a dörömbölés október 23-án is elkezdődik fél 9-kor. Azért ez epic. Most már tényleg megszerzem valahonnan a "házirendet", mert abban egészen biztos vagyok, hogy ünnepnapokon nem lehet táncolni a szomszédok idegein. Nekem mondjuk kivételesen mindegy, mert én fél 9-kor már régen késésben voltam, de eléggé valószínű, hogy ezzel több lakó máshogy van. Epic, mondom.

Ha nem lennék nő,

biztos sokkal kevesebb időt töltenék azzal, hogy megpróbáljam megfejteni XY ezt vagy azt a (fél)mondatot hogy értette. De nő vagyok, ezért sok idő megy el ezzel, ami elég nagy teher. Azért van stratégiám arra, hogyan csökkentsem ezt a terhet: fogom és megbeszélem más nőkkel is, hogy XY mit akarhatott mondani. Pontosan ezt is fogom tenni a következő két napban.