Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 12, 2016

Salvador Dalí: Salvador Dalí titkos élete

Kép
Minden zseni őrült is egy kissé. Kivéve Dalít, mert ő nem kissé. Furcsa, több helyen is nagyon határozottan kijelenti, hogy ő nagyon hasonlít az őrültekre, egyetlen különbség az, hogy ő nem őrült. Hát… A gyermek Dalí kifejezetten ijesztőnek tűnt, bár jobban belegondolva nem is annyira a tettei miatt, hanem azért, mert betekintést engedett a fejébe. Az már nagyon korán látszott, hogy művész lesz belőle, a felnőttek ennek megfelelően is kezelték, és szerintem jól reagáltak a furcsaságaira – zseni a gyerek, hát nyilván fura is, rá kell hagyni. Azért azt kell mondanom, örülök, hogy nem együtt voltunk gyerekek. A felnőtt Dalí egyre szimpatikusabb, 36 éves korára már szinte egyáltalán nem ijesztő. Végtelenül beképzelt, exhibicionista, polgárpukkasztó, és olyan elvont a gondolkodása, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja. Szerencse, hogy ráakadt Galára, aki tökéletesen illett hozzá, és gyönyörűen tudott bánni vele. Egyik-másik találmánya nagyon tetszene (pl. átláts

Mérleg

41 nyelviskolának írtam. 33 teljesen szarik a fejemre, válaszra sem méltat, 6 majd szól, ha lesz munka, 2-nél nincs munka és pont. Ezt 3 diplomával, Pass B-s CELTA-val, 15 év tanítási tapasztalattal, 9 év nyelviskolai tapasztalattal értem el. Nagyon sajnálom, nem tudok britté változni. A végét kérésre korrektúrázom. Az eredeti befejezés helyett álljon itt az, hogy még nem döntöttem el, mi legyen, feladjam, vagy kitartsak. Kitartani drága, feladni viszont azért nem jó, mert többet nem lesz bátorságom elindulni otthonról, ha most azzal megyek haza, hogy képtelen vagyok Ausztriában munkát kapni. Szóval nem tudom, de jó lenne kb. két héten belül kitalálni.

Lehetőségek

Gondolkodtam, mi lehetnék még, amikor kamu önéletrajzzal, diploma nélkül, gyakorlattal, német nyelvtudással sem kellek raktárosnak sem Ausztriában. Eszembe jutott, hogy lehetnék például prostituált, de aztán rájöttem, hogy á, az sem. Az erkölcsi aggályokról most nem szólok, de biztos ahhoz is kell kaufmännische Ausbildung meg 1-3 év tapasztalat. Meg ahhoz biztos csúnya is vagyok. Sebaj, egy hónap, oszt hazaköltözöm azzal a tudattal, hogy külföldön egy nulla, egy senki, egy nímand vagyok, és otthon kell megrohadnom, ha tetszik, ha nem. Ez is egy tapasztalat :)

Ma is történt pozitív dolog

Anyu egy nap alatt elolvasta a könyvemet, pedig 200 A4-es oldalnál is hosszabb. Szeretem az anyukámat  ❤ (Nyilván nem pont és csak ezért, de például ez is nagyon jólesett.)