Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 17, 2011
Van egy lány, akit a Facebookon több ismerősöm is ismer, de nekem fogalmam sincs, honnan. Ma eleresztett némi náci poént egy ismerősöm falán, én meg erre nyilván rákattintottam a nevére, és megtekintettem a falát, amit nem rejtett el ismeretlenek elől. Hát, most masszív hányingerem van.

Mesék garmadája

Volt csütörtökön a Szépség és a Szörnyeteg játék, volt ma a Gnomeo, majd utána az Aladdin. Szeretem a meséket, ez mindig így volt, de most teljesen olyan érzésem van, mint mikor gyerekkoromban néztem és olvastam orrba-szájba mesét. Ezt akkor csináltam, ha beteg voltam. 16-17 éves koromig kitartott a dolog, bár anyu szerintem kb. 10 éves koromban abbahagyta a betegség esetén extra mese eljárást. Hát, ez is most olyan, mintha beteg lennék. Remélem, ha más nem, majd ez a rengeteg mese segít.

Gnomeo and Juliet

Blankával néztük meg, bár én a felét már láttam egyszer, amikor még Lizára vigyáztam. (Hiányzik. Nagyon nehezen hiszem el, hogy tényleg meghalt.) A film nagyon aranyos, tele van poénnal, utalgatással. Shakespeare drámáját dolgozza fel, ahogy arra a cím is utal, de a főszereplők kerti törpék. Itt is fennáll a háborúskodás, aminek a kiváltó okára már senki nem emlékszik, vannak segítők, vannak ellenségek, még Lőrinc barát is van, csak nem úgy hívják. Shakespeare-t is megidézik. Van benne egy-két fájdalmas jelenet, például a fürdőruhás törpén nem tudom túltenni magam, az nagyon durva volt. Lett két kedvenc dalom/jelenetem is, ezeket most megmutatom.   Érdemes megnézni a filmet, még akár felnőtt fejjel is, bár erős a gyanúm, hogy ez a mese eleve sem gyerekeknek szól.