Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 15, 2013

Március 15. az ország szerencsésebb felén

Kép
Még mindig vannak, akik tegnap délután óta az autópályán ülnek a kocsijukban vagy a buszon, két baba született eddig a várakozás közben, és a veszteglőknek már jól tele lehet a hócipőjük a hóval meg a szervezettséggel is. (Gondolok itt arra, hogy reggel kezdődött csak a mentés, pedig tegnap délután kezdődött a gáz.) Arról nem is beszélve, hogy akik otthagyták a kocsijukat az úton, hogy elmehessenek melegedni, azoknak a kocsiját feltörik, szuper. Én viszont vagyok olyan mázlista, hogy nem akartam elutazni a hosszú hétvégére, ezért nem kell két napot az autópályán töltenem a farkasordító hidegben. Amikor reggel felkeltem, úgy ültem le a géphez, hogy na, mostanra biztos jobb a helyzet, biztos már egy csomóan hazajutottak. Miután magamhoz tértem a döbbenetből, amit az okozott, hogy a helyzet konkrétan csak romlott azóta, hogy elmentem aludni, kinéztem az ablakon, és láttam, még szakad a hó itt is. Aztán amikor elállt a hóesés, döntöttem: idén nem voltam csúszkálni a Normafánál, pedig éve

Beszólogatás Facebookon

Nem nekem, de azért néztem egy nagyot. Egyik ismerősöm lecserélte a profilképét, majd kiírt valamit, amire odakommentelte egy ismerőse, hogy cserélje le ezt a ronda képet, mert őt az egyik volt osztálytársára emlékezteti, akit utált, és aki azóta meghalt. Már itt meglepődtem, mekkora ökörség ez, mindenesetre az ismerősöm válaszolt, hogy ez egy sorozat egyik szereplője, akit ő nagyon szeret. Erre jött a válasz: ilyet a tinik szoktak. Erre a reakció: majd megmutatja a ismerősöm az elégedetlenkedőnek ezt a karaktert, és akkor majd ő is megérti, miért lett pont ez a lány a profilkép. A választ szeretném szó szerint idézni: "Bocsi, nem nézek sorozatokat, egyetemen tanulok és van életem :)" Azt a beképzelt mindenségit! Milyen emberek vannak, úristen! És erre a reakció mi volt? A profilkép cseréje. Biztos drasztikus vagyok, de nálam feltehetőleg az ismerős törlése lett volna.

Döbbenet

Kép
Én először örültem, hogy esik megint a hó, mert így a március 15. egy részét csúszkálással tölthetem a Normafánál, na de azért ez sokkolóan durva: http://index.hu/belfold/2013/03/14/kovesse_eloben_a_nagy_marciusi_hidegbetorest/?p=0 Egyszerűen érthetetlen ez számomra. Először kb. másfél hete írták meg mindenféle újságok és hírportálok, hogy mostanában naaagy hóra lehet számítani. Hogy nem sikerült már megint felkészülni rá? 598 percet késik a vonat, és ez még nem is végleges mérték? Egyik tanítványom ma este 7-8 körül indult el elvileg kocsival Nyíregyházára. Basszus, aggódom érte. Remélem, meggondolta magát, és kihagyja ezt a családi hétvégét. Az is milyen, hogy ott van egy csomó ember hosszú-hosszú órák óta az autójában, mögötte a kisgyerekei, és se tájékoztatás, se tea, se semmise. Akkor most megint: Akkor is, ha ez most nem 10 centi.