Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 2, 2016

Napi Facebook

Magyar srác kiírása (németül): "Munkát keresek, ilyen, olyan és amolyan tapasztalatom van, beszélek angolul, németül és magyarul. Köszönöm!" Török srác reakciója (szintén németül): "Dolgozzál Magyarországon!" :D Priceless.

Jóga

Ma este megvolt eddigi bécsi életem egyik legszürreálisabb élménye. Jógázni voltam. Odaértem kb. negyed órával órakezdés előtt, megtaláltam a házban a lakást, benyitottam, és egy döbbenetesen lepusztult konyhában találtam magam. Élből kifordultam az ajtón, megnéztem még egyszer a lakásszámot, ami stimmelt, majd aztán megtaláltam a szobaajtón a jógatanár nevét is. Döbbenetesen lepusztult alatt azt értem, hogy mindent megevett a rozsda, a mosogató meg a tűzhely úgy néz ki, hogy az leírhatatlan, és a zuhanyfülke sincs igazán jó állapotban. Egy darabig csak pislogtam, aztán kijött a szobából a jógaoktató, köszönt, mondta, hogy ott, a konyhában lehet átöltözni, majd leült a tűzhely mellé enni. Kérdeztem, merre van a mosdó, megmutatta (kint van a lépcsőházban), és mondta, hogy csak cipő nélkül lehet bemenni, mert minden kosz meglátszik. Nem is csoda, hófehér a padló. No, hát itt át is öltöztem csendes magányomban, majd visszamentem a lakásba, és bementem a szobába, ahová a pasi irányított.

Jó hírek és hibák

1. Úgy néz ki, megint megyek Kartitschba pár napra, húsvét után meg Szlovákiába szintén pár napra. 2. A szerkesztő megdicsérte a legutóbbi fordításomat is. Ezen kívül sokat gondolkodom azon, milyen hibák vezettek a jelenlegi helyzetemhez. 1. Nem kellett volna amerikanisztika-német szakot végezni, inkább programozónak kellett volna menni, vagy elvégezni egy (vagy több) bármilyen OKJ-s tanfolyamot (kivéve idegenvezető, mert az az ismerőseim tapasztalata alapján már otthon sem elég ahhoz, hogy az ember munkát kapjon, hát még külföldön). 2. Meg kellett volna ülni a seggemen Máltán. Igaz, hogy a második körben elég tré volt a meló, de mostanra nettó 1500 euró körül keresnék vele, 600-ból megélnék, és annyi félretett pénzem lenne, hogy soha többé nem kellene feszülnöm a pénzhiányon. Plusz a fordítások tiszteletdíját egy az egyben félretehetném. Az mondjuk nagy hátrány, hogy ez esetben jó eséllyel nem ismertem volna meg Györgyit, Fruzsit és Mutocskát, valamint T-t sem.