Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 4, 2015

TBBT

Kép
Sheldon és Leonard anyukája egy fedél alatt, nagyon vártam ezt a részt. Nem csalódtam. Penny arckifejezése elárulja, mennyire jó hangulatú a beszélgetés :) Sheldon anyukája Leonardnek: "When your mom gets back, I'm gonna need to apologize for the way I spoke to her." Penny: "Well, come on now, she did kind of start it." Sheldon anyukája: "Doesn't matter, a good Christian would've turned the other cheek. On the other hand, a good Texan would've shot her, so... I just kind of split the difference." (- Ha édesanyád visszajön, bocsánatot kell kérnem tőle azért, ahogy beszéltem vele.  - De hát ezt azért ő kezdte!  - Mindegy, egy jó keresztény odafordította volna a másik orcáját is. Másrészről egy jó texasi lelőtte volna, szóval... ez az arany középút.)

Argo 2 (spoiler alert)

Az első rész nagyon tetszett, ezért nagyon vártam már a folytatást. Mindjárt az első héten be is ültünk rá Gergővel. Hát... 10 évvel az első rész eseményei után a főszereplők lassan szabadulnak a börtönből, és ha már kint vannak, megbízást kapnak a világ első floppyjának egy budapesti múzeumból történő ellopására. A megbízó János szan, aki a japánoknak dolgozik, és két japán gyilkossal tölti mindennapjait.A küldetésből természetesen iszonyatos bénázás meg nagy kaland kerekedik. A filmben van körülbelül öt óriási poén, amin tényleg zokog a néző, plusz egy jó karakter, Bodri. És ennyi. Ettől eltekintve van benne egy csomó logikátlanság (a japánok jó eséllyel teleporttal közlekednek, mert egy-két óra alatt Budapestre érnek Tokióból, sőt ugyanezt visszafelé is tudják), öncélú és túlzott vérontás (kb. öt liter vér folyik), és ami a legrosszabb, a film még a saját szabályait sem tartja be, amit a sors hatalmas iróniával hálált meg. Ugyanis az a szabály, hogy akit megölnek, az meghal. N

Mindenki ír

Szembejött egy nagyon fiatal, 17 éves "író" munkássága, eddig kiadott 16 műve. Megnéztem az értékeléseket a Molyon, hát, nincs nagy sikere szegénynek. Konstruktív kritikát keveset olvastam, mocskolódásból annál többet. Nagyon nehéz lehet ezeket a véleményeket olvasni, márpedig olvassa, reagál rájuk. (Meglepően éretten.) Vannak idézetek is, gondoltam, olvasok ilyeneket is, hogy valamiféle képet kapjak a művekről. Ilyen kaliberű dolgokra kell gondolni: "Melissa nem mert ellenszegülni a régi-új pasija kijelentésének, de immár megkérdőjelezte, hogy a fiú igazat mondott-e. Legutóbb ugyanis akkor volt vele ilyen mértékben agresszív, amikor csupa véletlen túladagolta magát, de még nem annyira, hogy totál kiüsse. Ilyenkor volt igazán elviselhetetlen." Ezen felnyerítettem. Tényleg nem biztos, hogy mindennek meg kell jelennie. Szegény lány.