Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április 16, 2010

Ébresztő

Kép
  Ez egy szív alakú palacsintatorta, tetején porcukor és vaníliamártás, tölteléke meg túró. Meg virág és csoki. Ez pedig a tegnap dokumentációja.

Popper Péter

Kép
Meghalt ma reggel. Most örülök csak igazán, hogy elmentünk arra az előadásra a PPK-ra.

Apró emlék

Egy ismerősöm a következő csoporthoz csatlakozott a facebookon: Amikor kicsi voltam, figyeltem az esőcseppeket az ablaküvegen, hogy lássam, melyikük nyer. Erről eszembe jutott, hogy én is csináltam ilyet, de ennél sokkal többször töltöttem el a kádban akár fél órát is azzal, hogy a csapból lecseppenő vízcseppek útját követtem, és figyeltem, melyik nyer.

Belvárosi túra

Tegnap nyakunkba vettük a belvárost: elsétáltunk a Ráday utcáig, a Ráday utcán végigballagtunk a Kálvin térig, ott átmentünk a túloldalra, és szintén a Rádayn hazajöttünk. Tomival és Lizával. Liza alig vonszolta magát, mire hazaértünk. Megitta a napi betevő tejecskéjét, majd bedőlt a kosarába, és reggelig nem is próbált kimászni belőle. Reggel Tomi volt vele, amikor mégis kísérletet tett erre, mert már azért le kellett mennie. Három részletben tudta megtenni azt a kb. 10-12 métert a kosarától a konyhaajtóig. Izomláza van, és olyan álmos a tekintete egész nap, hogy olyat ritkán látni. Ma öreg néni üzemmódban működött, tyúklépésben közlekedett csigatempóban, és rengeteget aludt. Hát igen. Tudomásul kéne már venni, hogy megöregedett, nénike, és nem lehet ekkora túrákra vinni, mert nagyon-nagyon elfárad. Nem könnyű azért.

Család

Annak örömére, hogy anyu, apu és Bence kimásznak a két hete begyűjtött nyavalyából, Matyi beleesik. Negyven fok körüli láza van, egyéb tünete nincs, de ez a mértékű láz már önmagában is elég ijesztő. És persze Tomin is jön ki valami furaság, most például rosszul van. Olyan jó lenne, ha már végre mindenki egészséges lenne.

Tartozások

Jelenleg se emillel, se beszélgetéssel, se egyéb küldeménnyel nem tartozom senkinek. Ritka pillanat.

Doktori lépések

A tegnapi kudarc után ma találkoztam Andi nénivel, akinek nagyon tetszett a kutatási tervem, nagyon megdicsért, és javasolta, hogy küldjem el a választott doktoriskola egyik szervezőjének/vezetőjének, hogy ezt így leadhatom-e, vagy ők valami mást is várnak még hozzá. Voltam a PhD irodán is, ahol kaptam csekket, és megtudtam, hogy nincs semmi gáz, ha nem jön meg időben az erkölcsi bizonyítványom. Azt a papírt, amit a postán kapok "könyvelt küldeményről", leadhatom helyette. Nagy megkönnyebbülés ez nekem. Várok szerdáig, és ha akkor nem jön meg, csütörtök reggel leadom a paksamétát nélküle. Mellesleg arra az ellentmondásra is fényt derítettem, hogy a leadás határideje április 23., mégsincs félfogadás péntekenként abban az irodában, ahol a leadást intézni lehet. Hogy örültem volna ennek, ha esetleg pénteken állítok oda, 23-án. Majd erről értesítem az egyéb érintetteket is, nehogy kellemetlen meglepetés érje őket. Nagy öröm is ért még tegnap: felfedeztem, hogy könyvesbolt nyílik