Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 4, 2017

"10 tulajdonság, hogy férfival vagy fiúval van dolgod"

Most tényleg nem azért, de egy ilyen címmel ellátott cikket jó érzésű ember szerintem meg sem nyit, mert már a cím annyira hibás, annyira magyartalan, hogy teljesen hiteltelenné teszi az íróját. A magyar nehéz nyelv, ez igaz, de akinek az anyanyelve, az tanulja már meg legalább erős középfokon, könyörgöm! Tudom, nyelvtannáci vagyok, de az ilyeneken kiakadok. Más meg megosztja az összes ausztriai magyaros csoportban, aminek tagja vagyok.

Voltam otthon hétfőn

Mármint a szüleimnél. Anyuval spontán ötletelésbe kezdtünk esküvői dekor témakörbe, aztán ez eltartott vagy jó négy-öt órán át. Az eredmények: 1. teljesen elfáradtunk mindketten, 2. lett egy csomó tök jó ötletünk, 3. hú, nagyon szép lesz!!! 4. olyan fárasztó lesz megszervezni, hogy hajjaj, és hetekig-hónapokig fogunk kézműveskedni éjjel-nappal. Jó, nem éjjel-nappal, de én a magam részéről kb. annyi kreatívkodásban fogok részt venni, mint kb. az elmúlt nyolc évben (pontosabban az elmúlt nyolc karácsony előtt) összesen. Nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy legyen időpont, kitaláljuk, mik legyenek a dekor fő színei, és hozzá lehessen látni az alkotáshoz. Juhú!

Értetlenül állok

a most már zsinórban kb. a hatodik könyvben szereplő, egy kaptafára készülő "romantikus férfialak" előtt. Valaki elmagyarázhatná nekem, mi abban a romantikus, ha egy pasi akkora bunkó, hogy mamutot lehetne ölni vele, úgy "udvarol", hogy folyamatosan (nyilvánosan és négyszemközt is) alázza a nőt, valamint erőszakos, mint az állat, tehát pl. ha a nő nem akar vele csókolózni, akkor a falhoz szorítja, "romantikusabb" esetekben le is fogja, és csakazértis lesmárolja, illetve arra is volt már példa, hogy a dalia kis híján megerőszakolta a nőt. És mindig az a vége, hogy a nő fülig beleszeret, és ha csak meglátja, elájul a gyönyörűségtől. Ez komoly? Ez miért jó? Engem baromira zavar, meg kell, hogy mondjam. Szerintem nem jó alap egy kapcsolathoz, ha az egyik fél nem tiszteli a másikat, és ezek a pasik jellemzően nem tisztelik a nőt, akire nyomulnak. Eszembe jutott egy emlék még a gimiből, talán 9-10. tájáról. Tesiórán egyszer az egyik osztálytársnőmet a falhoz s