Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 31, 2013

Ez a mai

Kép
nem volt egy jó nap. Szörnyen álmos vagyok, ezért könnyen kiakadok, és mert elég sok negatív hatás ért, ki is akadtam számtalan dolgon. Remélem, holnapra kialszom ezt a nyűgöt. Meg ezt a hányingert, ami délután óta rajtam van. Nagyjából az egyetlen jó volt a mai napban, hogy Matyi szülinapját ünnepeltük. Már négyéves. Nagyon durván rohan az idő. Örül, hogy négyéves lett.

"Hogy szép legyen a napod!"

Reggel lementem A Helyre, hogy vegyek egy túró rudit. Igazából induláskor még azt hittem, kakaózni fogok, de mire odaértem, meggondoltam magam. Volt jó nagy sor, meg előttem egy problémás vendég. Egy fiatal srác, aki magyarul egyáltalán nem tudott, angolul se túl jól, és mindennel baja volt. A péksütiből nem egyet kért, hanem kettőt (nem, mert ott voltam, hallottam, egyet kért), a WiFi nem működik a telefonján, miért nem működik, amikor netezni akar (hát jó, ebben igaza van), a tej miért hideg, amikor ő melegen szereti (mert nem mondta, hogy melegen kéri, viszont az orra előtt vették ki a hűtőből). Igazából nem is feltétlenül az volt fura, hogy mindennel baja volt, hanem a stílus, amiben előadta magát. Mindenesetre elfáradtak tőle azok, akik vele foglalkoztak. Amikor sorra kerültem, mondtam a pultban álló dolgozónak, hogy én egyszerű leszek, mert csak egy túró rudit kérek, amire ő a következőt mondta: "A vendégünk voltál." Mire én meglepetten: "De miért?" Mire ő:

Részletek az ablakokról

Pontosabban az egyik ablakról. Ez is bizonyulhat még elkiabálásnak, de ha meg tudom tanulni, amit meg kell, és beválok, akkor jó eséllyel Tomiék kávézójában fogok dolgozni. Pont akkor ment el az egyik lány, amikor kiderült, hogy nekem nem lesznek csoportjaim idén, és Tomi rám gondolt, hátha van kedvem kipróbálni ezt is, és van, már egy ideje gondolkodtam rajta, hogy nem jó, hogy csak tanítani meg fordítani tudok, ki kéne próbálni valami mást is. Ma bent voltam kb. hat órát, és annyi infót kaptam, hogy csak úgy kavarog a fejemben, mint valami sűrű massza. Elég sokféle kávé van, az alkoholnál nem mindegy, mit milyen pohárba öntünk, nem tudom, mi a kis fröccs meg a nagy fröccs, mármint melyikben milyenek az arányok, bőven van még hova fejlődni a sörcsapolásban is, meg kell tanulni kezelni a programot, amivel számlázunk, stb. Úgyhogy jövő héten még megyek párszor tanulni meg gyakorolni, és már most látszik, hogy jó hosszú jegyzetem lesz a tudnivalókról. Aztán ha mindketten úgy gondolják