Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november 27, 2010

Mai eredmények

Készen van a tiramisu, hűtőben pihen a mézeskalács tésztája. Ajándékot vettem, csizmát nem találtam. Nem is tudom, mivel töltsem az estét. Lehet, hogy neki kéne állni a LoTR második részének. De előtte azért pihenek egy kicsit. Büszke lehetek magamra, mert két óra alatt meglett a két süti.

Mai terv

Miután kialudtam magam órára kelés nélkül, hamarosan összekapom magam, és elmegyek a közelbe vásárolni. Kell majd ajándék névnapra, alapanyag tiramisuhoz és mézeskalácshoz, esetleg egy szép és nagy tálca, valamint csizma, ha már így leesett az első hó. Nézelődtem a neten, és komolyan nem értem, mi a funkciója a magassarkú csizmának. Elég sokszor láttam már nyakig érő hóban is olyanban közlekedni nőket, és még nem jöttem rá, mi visz rá erre valakit... Míg tavaly december közepe után váltottam átmeneti kabátról télire, idén a decembert sem fogom megvárni, valószínűleg már ma is abban megyek el itthonról, miután tegnap belefagytam a farmerdzsekimbe kutyasétáltatás közben, és aztán egy órán át prüszköltem.

Múltkor

egy buszon utaztam Csillebérc felé egy olyan csoporttal, ahol a gyerekek fele angol anyanyelvű volt, a másik fele magyar, és egy magyar tanár kísérte őket. Még a Moszkván átkiabált a tömegen a velem szemben ülő kislány: - Mr. H.! How many stops? De a választ nem hallotta. Így a mellettem ülő kisfiú is megpróbálta: - Mr. H.! How many stops? Mire Mr. H.: - A lot. Nekem ettől fülig szaladt a szám, ezzel szemben a kisfiú csalódott arccal tolmácsolta a választ a kislány felé: - Mr. H. says "a lot". Később, amikor már vagy negyed órája ment a busz, előbbi kislány a következő kérdést tette fel: - Are we here now? Mire a csoport sűrűjéből nagy nevetés meg ez a válasz érkezett: - What kind of question is that? Of course we are here. Jó volt hallgatni magam körül egy kis angol csicsergést. Tegnap egyébként nagyon kiröhögött egy pár a villamoson, amiért A Gyűrűk Urát olvastam angolul. Hosszas vihogás után a férfi a következőt mondta a nőnek: - Végül is ha angolul tanul, muszáj neki. Heh

Zik-zik-zik

Idén először :) Hogy én mennyire szeretem!