Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április 12, 2013

Mai megfigyelés

Álmodozni (többnyire) jó. Lépéseket tenni is jó annak érdekében, hogy az álmodozás valósággá váljon. Pofára esni persze nem jó, de hátha nem az lesz a vége.

Amin mostanában mosolyogtam

Néha mégis érdemes kommenteket olvasni. Például máig elmosolyodom, ha eszembe jut, mit kommentelt valaki Britney és will.i.am közös száma, a Scream & Shout alá. Van a dalban egy olyan rész, amikor azt mondják, hogy "oh, we, oh, we, oh, we, oh". Erre utalt a hozzászóló a következővel: "Ore, Ore, Oreo". Tegnap voltam edzésen. Az edző, K. mostohahúga is lejár, V. a neve. K. 36 éves, V. 16, gimis, és K. folyamatosan szívatja, amit a lány többé-kevésbé türelemmel visel. (Én 16 évesen tuti nem viseltem volna el, nem jártam volna K-hoz edzeni, ha így osztott volna 10-15 másik lány előtt.) A tegnapi beszólás viszont hatalmas volt, hangosan felröhögtem. (Ezzel egész órára megszereztem K. szimpátiáját, hehe. De szerencsére a lányét sem veszítettem el, mert pont olyan hangulatban volt, hogy nem sértődött meg.) K.: Na, mi van, V., kedden megint elfelejtetted, hogy edzésed van? V.: Osztálykirándulásom volt. K.: Ééés? A csoportom ma nagyon rossz volt, de tényleg, nagy

Szomorú mosoly

Néha tanítok egy könyvből, amiből 10. és 11. osztályban én is tanultam. Megvan a könyv kitöltetlenül (khm), abból nyomtatok a diákjaimnak, én meg nézem a saját elnyűtt, kitöltött példányomat. Tegnap a koreai kislányoknál a jövő időt vettük. A könyvemben az ehhez tartozó utolsó feladat az, hogy megkezdett mondatokat be kell fejezni a megfelelő jövő idő használatával. Van egy mondat, ami úgy kezdődik, hogy tíz év múlva. Én a következőt írtam oda: "Tíz év múlva a nagymamám milliomos lesz, mert minden héten lottózik." Ennél Nagyira gondoltam, ő lottózott kitartóan. Kicsit azért szíven ütött, amikor megláttam ezt pár hónapja, és meg kellett állapítanom, hogy a nagymamám a mondat leírásához képest nyolc évvel már nem is él. Ezt álmomban sem gondoltam volna tizedikes-tizenegyedikes koromban.