Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 20, 2013

De hogy pozitív is legyek

Szombaton kinyitják a Margitszigetet, és nem ment tönkre a rekortán, vagyis mehetek futni megint! Ettől olyan jó lett a kedvem, hogy legszívesebben ugráltam volna örömömben. Hétfő óta megint van uszoda*, holnaputántól megint van Margitsziget, hát mi kell még? *Erzsébetre szoktam menni úszni, de ott már májusban hirdették, hogy június első két hetében karbantartás miatt bezár a bazár. Gondoltam, sebaj, úgyis Kispestre jártam világ életemben, amíg nekünk nem volt uszodánk, megnézem, ott hogyért van a belépő. És akkor azt láttam, hogy a kispesti uszoda is zárva tart június első két hetében karbantartás miatt. Azért ezt milyen jól összehozták, de nem?

Ez egy bűnös város

A gondnokunk biciklijét ellopták a lakása elől. A másodikon lakik, a kaputól legtávolabb eső lakásban. Az milyen? Szerintem legalábbis ijesztő. Jöttünk hazafelé edzésről az egyik lánnyal, a Blahán megálltunk, mert onnan már nem egyfelé megyünk. Egy hajléktalannak tűnő, de minimum rendkívül ápolatlan pasi bizonytalan léptekkel mögém ballagott, és végigsimított a  fenekemen. Nem, sajnos ezt a típusú bókot nem tudom értékelni. De mivel 1. megdöbbentem, 2. rendkívül jól nevelt vagyok, nem kiabáltam, nem locsoltam képen vízzel, sőt semmiféle agresszív reakcióm nem volt, csak nagyon-nagyon csúnyán néztem rá, amennyire csak tudtam. És képzeljétek, szégyellte magát. Tudom, hogy én burokban nőttem fel, és azóta is burokban élek, de engem teljesen váratlanul tud érni egy-egy ilyen eset, pedig tudom, hogy ezek nem nagy dolgok, főleg az, hogy időnként megfogdosnak, na bumm. Hát hol élünk mi?

Egy kis zenei nosztalgia

Kép
Még az RTL-es KlipMixben ment 2000 környékén, amit én minden délután megnéztem. Nagyon szerettem ezt a klipet, főleg azt a részt, amikor Aaliyah a falon mászkál. Máig rákeresek néha, csak ma már szomorúsággal tölt el, amikor arra gondolok, hogy mennyire fiatalon és mennyire tragikus körülmények között halt meg ez a lány.

Zene és ez meg az

Kép
Szóval a Velveten rákattintottam a nyári slágeres összeállításra, mert éreztem, hogy lesz egybeesés bőven az edzésen hallott zenékkel. Ennél sokkal jobb dolog történt. Megtaláltam ezt a számot, amit többször hallottam már a rádióban, amikor a Cserpesben voltam, és nagyon megtetszett: És persze edzésen hallott zene is akadt: Közben interjút olvastam. Nem mondom meg, kivel, mert az már politizálás lenne. Mindenesetre egy frissen vezető pozícióba személyről van szó. Az interjú olvasása közben szaladt ki a számon, hogy "hűha!", egy ízben az is, hogy "aztakurva!" Nem kell nekem politikával kapcsolatos híreket és interjúkat olvasni, árt a lelki békémnek.  A tegnapi nap fénypontja egyébként kétség kívül az volt, amikor késő este kitrappoltam a fürdőszobába fogat mosni, és a konyhában arra lettem figyelmes, hogy vízben tocsogok. Nem kis vízben. Tudjátok, mi volt? Mostam, és a csövet, amin át a víz a kádba távozik, na, azt nem tettem be a kádba, ezért a víz a c

Sheldon legjobb szövege

Kép
Hányszor elsütötte már, de egyszerűen nem tudok betelni vele: "I'm not crazy, my mother had me tested." (Nem vagyok őrült, anyám kivizsgáltatott.) Az csak egy dolog, hogy tartalmilag mennyire vicces ez a mondat, de az az arckifejezés és az a hangsúlyozás, ami társul hozzá... Priceless, ahogy a művelt angol mondja. Íme, egy példa: Most komolyan, amellett, hogy az ember legszívesebben orrba vágná, lehet ezt az embert nem szeretni?

Átgondoltam ezt az utazást

Mégis inkább Londonba kéne menni, és onnan elvonatozni Doverbe. Összesen öt éjszakára gondoltam, ebből egyet töltenék Doverben, hogy legyen egy teljes nap megnézni a várost, majd egy reggel sétálni a parton, és sóhajtozni, hogy mennyire gyönyörűek a sziklák. A repülőjegy 40 ezer (oda-vissza), a vonat Londonból Doverbe 15 ezer (oda-vissza). A szállás hostelben kb. 27 ezer reggelivel (a hosteltől nem kell félni, mert az tök jó, Zágrábban ezt tanultam meg). A londoni múzeumok túlnyomó többsége ingyenes. A séta is ingyenes. Mondjuk a doveri vár nem ingyenes, hanem drága, mint állat (5000 Ft), de ha máshol nincs belépő, akkor ez nem olyan szörnyű. Gondolom, a kaja drága, én a magam részéről szerintem meglennék viszonylag kevés, viszonylag angol kajával. Meg a szuvenír sincs ingyen. De hogy én ezt most mennyire szeretném!!! Ha most lenne párom, rábeszélném. Nem olcsó, tényleg nem az, benne lehet vagy 120 ezer forintban*, de hát Angliáról beszélünk! Londonról! Meg Dover fehér szikláiról! Menn