Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április 11, 2012

Rövidhír

Kép
Filmet forgatnak P.L. Traversről , aki a Mary Poppinst írta. Nekem olyannyira szimpatikus az a nő mindazok alapján, amiket olvastam róla itt-ott, hogy tűkön ülök, nem is tudom, hogyan bírom majd kivárni, míg elkészülnek. Elsők között nézem meg a moziban, amint megérkezik hozzánk! Balról jobbra: Julie Andrews (Mary Poppins), Walt Disney, P.L. Travers

TV maci

Kép
Szerintem fura lett ez az új változat. Nagyon sajnálom, hogy kidobták Paprika Jancsit vagy Valérkát vagy mi volt a neve, és nem egészen értem, miért nem fekszenek le a macigyerekek a mese után, ahogy eddig. De biztos vagyok benne, hogy a gyerekeknek ez az egész teljesen tökmindegy, úgyhogy végül is nagy baj nincs. De azért állítsunk emléket az eddigi TV macinak, akit én gyerekkoromban nagyon-nagyon szerettem:

József Attila születésnapjára

Lehet, hogy valamelyik évben már volt, de nagyon szeretem, úgyhogy megint ez lesz: Harminckét éves lettem én - meglepetés e költemény csecse becse: ajándék, mellyel meglepem e kávéházi szegleten magam magam. Harminckét évem elszelelt s még havi kétszáz sose telt. Az ám, Hazám! Lehettem volna oktató, nem ily töltőtoll koptató szegény legény. De nem lettem, mert Szegeden eltanácsolt az egyetem fura ura. Intelme gyorsan, nyersen ért a „Nincsen apám” versemért, a hont kivont szablyával óvta ellenem. Ideidézi szellemem hevét s nevét: „Ön, amig szóból értek én, nem lesz tanár e féltekén” - gagyog s ragyog. Ha örül Horger Antal úr, hogy költőnk nem nyelvtant tanul, sekély e kéj - Én egész népemet fogom nem középiskolás fokon taní- tani! 1937. április 11.