Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 8, 2013

K. és a kánikulai edzés

- Hülyék vagytok? Lejöttök edzeni az év legmelegebb napján, 40 fokban? Majd később: - Becsülendő, hogy itt vagytok. Értékelem. De azé' nyomik vagytok.

Balázs Ágnes: Andersen, avagy a mesék meséje

Kép
Két éve láttam a darabot a Magyar Színházban, és nagyon szerettem. Nem sokkal később megvettem a könyvet is, és nagyon vártam, hogy egyszer végre sorra kerüljön. Ennek most jött el az ideje. Csalódás volt. Nem nagyon keserű, de azért csalódás. Nem kötött le. Nem érdekelt. Nem volt izgalmas. Lassan csordogált a történet. Pedig a színdarab ebből a könyvből készült, és a színdarabon izgultam. Furcsa. Gerda persze itt is aranyos és okos, Andersen itt is érdekes, elvont művészlélek, Lina kisasszony itt is "aranyásó", a bábok itt is kedvesek és helyesek, helyenként egészen viccesek is. A történet ugyanúgy érdekes, ha belegondolunk, hogy akár így is történhetett volna a valóságban is. A végkifejlet más, mint a színházban, kevésbé tragikus, kevésbé megható. Sajnos sokat levont a regény értékéből a fent említetteken kívül az is, hogy a könyv hemzseg a hibáktól. Minden oldalra jut több elválasztási és vesszőhiba is, ami engem rettenetesen zavar. Nem tudom, lehet, hogy nyelv

Hőmérséklet

Reggel 8-kor 34 fok, este 36 és 38 fok közötti hűvös van a lakásban. Amikor itthon vagyok, zúgatom magamra a ventilátort, de ezzel nem érek azért nagyon sokat, mert így is folyik rólam a víz, viszont cserébe köhögök is. De csinálom, mert különben meggyulladnék. Minden meleg a lakásban. Konkrétan minden . Aztán este felmegyek a galériára, ahol nem tudom, hány fok van, de ma meg fogom mérni, mindenesetre kegyetlen. Igen, észrevettem, hogy nyár van, de szerintem ez akkor is túlzás. Állítólag nem sivatagi éghajlaton élünk. Ne múljon még el a nyár, de mérsékelje már magát, könyörgöm, mondjuk 27-30 fokra. Köszi!