Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 26, 2013

Majd egyszer kell egy ilyen póló

Kép
Kész, beleszerettem. (Sose nőj fel!) Ez meg nem kéne, de nagyon jót nevettem rajta :) (Mindig légy önmagad, kivéve, ha lehetsz egyszarvú is, mert akkor mindig légy egyszarvú!)

Kép
Teljesen zaklatott vagyok, de ez most jó zaklatottság, ha van olyan egyáltalán. Hangulathoz illő zenék és szövegek következnek, elnézést. Ezt én nem ismerem eredeti változatában, de így tök jó. Ez kissé melankolikus, de nem baj, én a szövegén mosolygok, és aki ismeri a történetet, az is mosolyog, remélem :) Kiemelném, hogy "MIKOR van, hogy nem félsz már?" (Felmerül a kérdés, miért nem hallgatok én több magyar számot.) És kedves eső, légyszi, ne essél, csak majd este, mondjuk 8 körül, mert nagyon szeretnék futni, hátha attól megnyugodnék! Köszi! Addig is fordítok. Ja, meg egy bónusz, amivel apu ismertette meg a családot, és semmi aktualitása, de akkor nem örökítettem meg, pedig jó, és most a magyar dalokról eszembe jutott, úgyhogy íme:

És még egy kis énkép

Anyuval mostanában többször beszélgettünk arról, hogyan tudtam én "megsérülni" attól, hogy az osztálytársaim sokat mondogatták, hogy kövér/csúnya vagyok, amikor közben a család meg az ismerősök azt mondogatták, hogy szép vagyok, szóval miért a negatív hatott, miért nem a pozitív. Szerintem részben azért, mert a negatívat sokkal többet hallottam, ráadásul a kortársaktól, és jó eséllyel a pozitívat nem éreztem  elég őszintének. Ehhez kapcsolódik J.K. Rowling egy írása, amit a Molyra tett ki valaki, íme: "‘Fat’ is usually the first insult a girl throws at another girl when she wants to hurt her. I mean, is ‘fat’ really the worst thing a human being can be? Is ‘fat’ worse than ‘vindictive’, ‘jealous’, ‘shallow’, ‘vain’, ‘boring’ or ‘cruel’? Not to me; but then, you might retort, what do I know about the pressure to be skinny? I’m not in the business of being judged on my looks, what with being a writer and earning my living by using my brain… I went to the British Book Awa