Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 25, 2009

Gyerekkori emlékek

Kép
És hogy kerül a nő hasába a gyerek? Hát a miniszter teszi bele, amikor fürdőruhában van. Ez a párbeszéd a Dennis, a komisz című filmből származik, amit kb. ötvenszer láttam, egy ideig tudtam is kívülről a párbeszédeket. És ez a párbeszéd gyermekkorom egyik nagy rejtélye volt sokáig. Egyrészt nem értettem, miért férne hozzá az anyuka hasához a miniszter, ha az anyuka fürdőruhában van, ugyanis én az anyukámat csak egyrészes fürdőruhában láttam mindig, abban meg ugye nem könnyebb, mint amúgy. Gyermeki logika, vagy ahogy anyu mondta mindig, szürreális a gyerek :D Másrészt nem értettem, milyen miniszter. Később, amikor a fürdőruhás részt úgy 7-8 évesen már megfejtettem, és már hallottam olyan szófordulatot, hogy egészségügyi miniszter, gyanítottam, hogy erről lehet szó. Aztán tavaly egy fórumon fedeztem fel a rég elfeledett rejtély megoldását. Angolul beszélnek ugye eredetileg a szereplők, és nyilván azt mondja a gyerek, minister, ami magyarul a lelkész. Hát, ezt talán a sok imádkozás miatt

Blanka

eljött ma hozzánk, beszélgettünk, aztán sétáltunk, és jöhetne máskor is :)

Felvételi ponthatár

Bemondták a híradóban, hogy megvannak a ponthatárok, és de jó, 4-ből 3 jelentkezőt felvettek. Hááát, izééé, nem tudom, mennyire jó ez. Na de nem ez a lényeg. A szöveghez nyilván van kép is. És mit mutatnak? Két libát, akik közül az egyik sörrel a kezében visít, mint a malac a vágóhídon, a másik meg sörrel a kezében zokog. Basszus, én miért tudtam normálisan örülni neki, hogy felvettek?

Hajléktalan néni

Amióta itt lakunk, minden reggel kiült a sarki bolt elé járókelőknek beszólogatni meg Fedél nélkült árulni, estére meg átjött a hozzánk közelebb eső sarokra, és egy padon aludt. Mikor Prágában voltam, eltűnt, és Tomi hallott valami olyat, hogy meghalt. Ettől én elszomorodtam, mert mindig megdöbbent, ha valaki olyan meghal, akit akár csak látásból is ismertem. (Nem véletlen, hogy Ficzere Anna halálakor egy hétig bőgtem, mert vele még beszéltem is rendszeresen.) Szerdán, amikor a Boráros felé tartottam, egyszer csak szembejött ez a néni a körúton minden cókmókjával felmálházva. Tisztára megörültem neki. A bolthoz nem ült vissza, a padnál sem láttam. Gondoltam, biztosan rosszul láttam. Erre nem, mert tegnap felfedeztem, hogy most a metróaluljáróban lakik. Lehet, hogy például kórházban volt, és Tomi vmit elhallott, pl. azt mondhatták, hogy meg is halhat, vagy ilyesmi. Na, ilyen vagyok én, hogy még egy vadidegen hajléktalan néninek is tudok örülni, hogy nem is halt meg.

Bank

Május 29-én postázták az új kártyámat, ha nem jött meg, nézegessem át az azóta érkezett leveleket, illetve kérdezzem ki a szomszédokat, nem lopták-e el véletlenül, és ha még ezután sem kerül elő a kártya, tiltsam le, de a tiltás feloldása ciki lesz. Kösz. Most nagyon megnyugodtam.