Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 5, 2013

Edzésre azért járunk,

Kép
hogy szép alakunk legyen. Ebben segít a Mikulás is: Sokszor mondtam már, most mondom megint: You gotta love K. (Meg most egy másik K-ra is áll a szöveg, tőle származik a szaloncukor.)

Cseles tanítvány

A koreai kisfiúról van szó. Azt a házi feladatot kapta, hogy írja le a véleményét egy kérdésről 120-150 szóban. Iszonyú rafkósan oldotta meg a problémát. Kettő darab használható mondatot bírt összeszedni a témáról, igaz, mindkettő összetett mondat volt, darabonként vagy 20 szavas. Aztán fogta ezt a két mondatot, és leírta őket összesen háromszor egymás után, így kijött neki a 120 szó. Először elröhögtem magam, aztán megkérdeztem, ugye, tisztában van vele, hogy ha egy ilyet bejátszik a nyelvvizsgán (arra készülünk), akkor pontosan 0 pontot fog kapni a szövegalkotásra, és akkor elszégyellte magát, és szomorúan bólogatott. De azért elmés megoldás volt, és szórakoztatóbb is, mintha pl. copy-paste-elt volna valami netes okosságot.

Napi fura

Ismeretlen számról hívnak az itthoni telefonon. - Jó napot kívánok, XY vagyok, és a Mittoménmilyen Orvosdiagnosztikai Központtól hívom, és szeretnék ajánlani önnek és családjának egy teljes körű kivizsgálást. - Köszönjük, nem szeretnénk élni vele. - Hallott már erről az ajánlatról? - Igen, hallottam, többször is. - És akkor miért nem tetszett mondani, hogy ne keressük soha többet? - Hiába mondtam, látja. Azt érted? Minden ilyen spam telefonálónak elmondom, hogy nem érdekel most sem, máskor sem, ne hívjanak többet, aztán legközelebb ugyanúgy felhívnak, és még a hülye is én vagyok. Hihhetetlen.

Napi bölcsesség

Az élet csupa meglepetés.

Napi tanulság

Van több is, de egyet osztanék meg a közzel. Ha valaki elmegy egy konferenciára előadni, nagyon rosszul néz ki, ha nem tudja fejből a szövegét, úgyhogy érdemes talán megtanulni, vagy ha ahhoz túl hosszú (vagy az idő túl rövid), akkor esetleg készíteni egy ppt-t, aminek egyik előnye, hogy vázlatként szolgál az előadónak, a másik meg az, hogy a hallgatóság sem fordul le a székről unalmában. Ehhez kapcsolódik egy további tanulság, miszerint batár nagy, visszhangos termekben hangosítás nélkül konferenciát tartani legalábbis bátor.