Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 28, 2013

Napi szerencsesüti

„Játszani kék tenger peremén ragyogó kavicsokkal.” Weöres Sándor: Egysoros versek Igen, ehhez most lenne kedvem. 

A törpök élete...

Az milyen, amikor az utolsó dolgozatnál konkrétan könyörgök a(z amúgy felnőtt) hallgatónak, hogy de próbálja már meg kitölteni a feladatlapot, kizárt, hogy semmit ne tudjon, ahogy állítja, ne adja már be üresen, tényleg, majd ezek után ír egy 91%-os, csont ötös tesztet?

Megfigyelés

Végig szoktam tekerni az Index főoldalát, aminek az alján a mindenféle magazinok találhatóak, többek között a Velvet. Ez utóbbi hatalmas. A gimi legszebb pillanatait idézi. "A-nak inas a lába!!!", "B-nek narancsbőrös a combja!!!", "C-nek kialvatlan a feje!!!", "D pasi létére melleket növesztett és meghízott, úgy néz ki, mint egy drogos nő!!!", "E-nek ráncok vannak az arcán 40 éves korára, hogy képzeli!!!" Ez valami döbbenet. Rá sem kell kattintani a "cikkekre", elég a címeket elolvasni. Csak úgy fröcsög a rosszindulat. Persze, értem én, hogy pletykalap, csak ijesztő a gondolat, hogy ezeket a hülyeségeket felnőttek írják felnőtteknek. Na, kinyafogtam magam, most egy ideig megint tudom mellőzni a témát.

Megint mozi

Meg fogom nézni a Tajtékos napokat. A Művészben. Francia nyelven, magyar felirattal. Nem, továbbra sem tudok franciául (bonjour, au revoir, merci, je t'aime, je ne t'aime plus - ez az összes tudásom), de az Életrevalók többek között attól lett számomra különleges filmélmény, hogy nem szinkronnal néztem, hanem franciául. Annyira megörültem, amikor ezek után a moziműsorban láttam, hogy a Tajtékos napok is elérhető felirattal. Azt hiszem, kezdek feliratpárti lenni. Nemcsak a nyelvtudásunknak tenne jót, de sokkal nagyobb élmény is tudna tőle lenni egy-egy film.

Kutyanevelési tipp

Jaj, hát ezt el sem meséltem. Attól a pasitól érkezett az ötlet, aki múltkor megütötte a kutyát, mert kifordult alóla (a pasi alól, nyilván) a bicikli. Azt mondja, minden kutyát be kéne vinni időnként egy kis időre az Illatos útra, ahol büdös van, és iszonyúak a körülmények, mert 2-3 nap börtön után jobban értékelnék a jó dolgukat. Megjegyzem, az ő kutyája is az Illatoson kezdte, és pontosan tudja, hogy Marci is, vagyis mindketten jól tudjuk, mi van azon a telepen. Nem értette, miért nem nevetek vele. Hogy lehet valaki ennyire gonosz? Egyébként azt sem értette se ő, se a párja, miért vagyok olyan távolságtartó velük, amikor összefutottunk tegnap este, és játszottak a kutyák, mi meg beszélget(het)tünk (volna). Ha nagyon fáradt vagyok, akkor nehezebben mutatok magamról olyan képet, amilyen nem vagyok, és nagyon sajnálom, de nem tudok jópofizni egy olyan emberrel, aki üti a kutyáját és ordít vele, mert úgy érzi, nincs más eszköz a kezében az agresszión kívül. Ráadásul egy vizslakölyökrő

Ez meg az

Kép
Na, hát a teljesen kiütött állapot hét (!) óra alvást hozott. Mivel 11-kor kezdtem, 6-kor már véget is ért, és hiába fetrengtem még fél 7-ig, sehogyan nem sikerült visszanyomni magam. Ezzel nincs is semmi baj, hacsak azt nem tekintjük bajnak, hogy este fél 11-ig fog tartani a napom, és közben elég intenzív lesz. De majd csak kibírom valahogy. Meg azért a hét óra mégsem négy, sőt már majdnem nyolc. Meg az vigasztal, hogy csak akkor beszélünk alvásmegvonásról, ha huzamosabb ideig beszélhetünk 5 óránál kevesebb alvásról per éjszaka, és a mindenféle mentális betegségek kialakulásának is csak akkor van kockázata. (Mondjuk a mentális betegségek kialakulásától nem félek, de ez volt odaírva a szövegbe, amikor rákerestem arra, hogy sleep deprivation.) Meg azon is eltöprengtem, hogy vajon ha már nem egyedül fogok aludni, akkor majd tudok-e ennél hosszabb pihenést produkálni, vagy örökre elromlottam. Valahogy így festek én is. Nekem nagyon rossz érzés látni, amikor egy gazda úgy fegyelmezi