Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: szeptember 29, 2009

Ma reggel is

sms-re keltem. Ma is Niki volt. Azt írta, találkozzunk. Ezért aztán találkoztunk a suliban. Jó volt látni, beszélgettünk egy órát. Megbeszéltük a helyzetet is, úgyhogy most jó nekem.

Polanski

Nem egészen értem a balhé lényegét. Miért botrány, hogy elfogták? Miért botrány, hogy ki fogják adni Amerikának? És miért érdekes, hogy ő egyetért-e a kiadatásával? 32 éve leitatott, bedrogozott, megerőszakolt egy 13 éves kislányt, amiért letöltendő börtönbüntetésre ítélték. (Update: Az ellentmondásos cikkek miatt már abszolút nem vagyok benne biztos, hogy eljutott az ügy az ítélethozatalig, de az legalább biztos, hogy a gyermekmolesztálás Amerikában nem évül el.) Ítélethirdetés előtt elhúzott Franciaországba, és azóta is boldogan él. Kit érdekel, hogy a 13 éves lány már nem volt szűz? Mert aki nem szűz, azt nyugodtan meg lehet erőszakolni? És mi köze a bűncselekményhez annak, hogy Polanski híres rendező? Na és a vallásának? Megerőszakolt egy gyereket? Igen. Megszökött a börtön elől? Igen. Akkor nem értem ezt az általános felháborodást.

A gyomrom

odavan. Mióta megittam azt a két és fél deci bort, érzem a dohszagot meg a dohos ízt, amitől fáj a gyomrom és hányingerem van. Ráadsául akármit eszem, nem lesz jobb, maximum rosszabb. Valószínűleg többet nem megyek pincébe, és nem iszom bort.