Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 16, 2012

Murter - evés

A második estén étterembe mentünk. Gyanúsan üres volt a hely: egész ott-tartózkodásunk alatt egy fia vendég nem tért be rajtunk kívül. Ettől függetlenül jókat ettünk: anyu apró halakat, apu rablóhúst, mi Tomival tenger gyümölcseivel súlyosbított spagettit. Ez utóbbiról annyit mindenképp érdemes elmondani, hogy a Nápolyban kóstolttal ellentétben nagyon finom volt. Érdemes volt tenni még egy próbát. A háttérben egyébként horvát kocsma- és népzene szólt, kifejezetten hangulatos volt, tetszett. Úgy tűnt, mintha a horvátoknak vidámabb népdalaik lennének, mint nekünk. Ilyenkor mindig eltűnődöm, miért vagyunk mi ilyen mélabús nép, de ez most mindegy. Lényeg, hogy kellemes étteremben jót ettünk, ráadásul nem is drágán. A harmadik estén aztán főztünk. Mindig szoktunk vinni zacskós ételeket, amiket csak be kell hajítani a vízbe, aztán várni, míg elkészülnek, ez mindig beválik. Merthogy van apunak egy jó kis kempingfőzője kis gázpalackkal meg két gázégővel.

Murter - strandolás, vásárolgatás

Kép
Mivel már minden készen volt, gyorsan lesereglettünk a partra. Horvátországban többnyire sziklás tengerpart van, amit én azért szeretek, mert bár a szikla marha kemény még polifoamon keresztül is, nem telik meg minden porcikám homokkal, és nem kell órákig szedegetni innen-onnan az apró kavicsokat. Közvetlenül a III/72 mellett van egy szuper lejárat a partra, és a III/72-től kicsit jobbra egy szuper, kora reggeltől este fél 6-ig árnyékos rész található. Úgyhogy estig az árnyékban ültünk meg fürödtünk, és közben lazultunk. Kivéve Tomit, aki a függőágyban aludt, meg aput, aki a sátorban. Aztán estefelé ők is lejöttek, és kipróbálták, milyen a tenger. A tenger kellemesen langyos, és még mindig nagyon sós. És sok benne a süni. Süni ellen érdemes védőcipőt húzni a lábunkra, mert akkor részben a gumitalpat szúrja át a tüskéjével, ha belelépünk. Az nem olyan jó egyébként, ha ez történik, mert akkor csipesszel kell kiszedegetni az apró tüskéket, ami kicsit fáj, meg hosszadalmas is. Apunak példá

30 napos könyves - 12. Egy könyv, amit régen szerettél, de már nem

Kép
Talán 14 éves voltam, amikor először olvastam Updike-tól az Eastwicki boszorkányokat. Nagyon tetszett, részben azért, mert úgy éreztem, most aztán már felnőttnek tartanak a szüleim, hiszen megengedték, hogy elolvassam, pedig micsoda jelenetek vannak benne. 22 évesen a szakdolgozatom írása közben újraolvastam. Nagyon nem tetszett. Sőt. Kiakasztott. A "felnőtt" jeleneteknél nem értettem, nekem ezekről miért kell tudni, és a szereplők sem voltak már szimpatikusak.