Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 15, 2010

A mai tervet

teljesítettem: eljutottam Klaudy könyvében az elméleti rész végéig. Nem tudom, holnap mikor érek haza, de szeretném, ha sikerülne eljutni a könyv legvégére, és akkor vasárnap jöhetne az egyetlen cikk meg egy könyv nagyobb része, és már csak 3 könyv lenne hátra. Közben Klaudy könyvében találtam egy jó tippet, hol olvasgathatnék az irodalomtudomány fordításfelfogásáról. A Helikon Világirodalmi Figyelőben. Gondoltam, antikváriumból beszerzem. Aha. 1960-as évektől minden szám megvan. Melyik nincs meg, na melyik? Az 1986/1,2. És nekem melyik kell, na melyik? Én mindig mondtam, hogy Murphy él és szeret engem.

Tomi

holnap nem jön családi banzájra, mert van munkája :) Visszahívták a legutóbbi helyről, és holnap már kezdhet is :)

Telefon

Eddig csak azt csinálta, hogy tetszése szerinti időpontokban, mindenféle külső behatás nélkül elutasította a SIM-kártyát, vagy csak úgy kikapcsolt. Ma szintet léptünk. Ha hívok valakit, esetleg engem hívnak, két dolog fordulhat elő. Az egyik, hogy kihangosítódik a telefonom, és megsüketülök, valamint 100 méteres körzetben mindenki hallja, miről beszélek. A másik, hogy nem hallok egy büdös kukkot se, tök süket a telefon, viszont a vonal másik végén tökéletesen hallani engem. Ez a telefon, legyen bármily hűséges is, megérett a cserére.

Most már

egészen sajnálom Stohlt. Ivott is, drogozott is, gyorsan is ment, a vadászfegyvereit is elkobozták, a vadászengedélyét is visszavonták. Várhatóan nagyon sokat fog ülni. Az jutott eszembe, hogy ő is úgy fog járni, mint több író-költő: magányosan, elfeledve fog meghalni. Jól kibabrált magával.