Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 4, 2016

Mi a druva?

Például az, hogy éjjel nem átallott felbukkanni az álmaimban a CELTA. A legutolsó, 8. órám érkezett el, fel is álltam, amikor sorra kerültem, és akkor jöttem rá, hogy nem töltöttem ki sem az óraterves táblázatot, sem bármelyik másik kötelező papírt, és kicsit megijedtem, hogy bár az oktató jófej, ezért tuti megbuktat, és haragudtam magamra, hogy lehetek ilyen hülye. A tanfolyamnak amúgy két és fél hete vége, azóta volt egy teljes karácsony meg szilveszter, Pécs, miegymás, és még mindig bírok ezzel álmodni. Ez a nem semmi.

Ez már tél

Kép
Szerintem a tél addig nem tél, amíg nincs hó, csak hideg. A hideg meg önmagában nem olyan szórakoztató. De most van hó, juhú! Alaposan dokumentáltam is, ki tudja, reggel még itt lesz-e. A Boráros téren kb. öt percre hajtottam hátra a kesztyűt az ujjaimról, ennyi idő alatt olyan mértékben fagytak el, hogy utána lüktettek, és toporogni kellett, hogy valahogy kibírjam a fájdalmat. Nincs meleg odakint. Ide ültünk be melegedni Gyöngyvérrel, akit a Cserpesből ismerek. Ez meg a belső udvar. Majd csinálok róla képet világosban is, ha még lesz hó, csak nem akartam vakuval havat fényképezni.

2016-ban is

jó dolgokat fogok tenni magammal, csupa olyat, amitől jól fogom érezni magam. Például megyek megint hótalpas túrára, mert három éve voltam, és annyira szuper volt, hogy minden évben akarom, csak 2014-ben nem volt hó (még a Tátrában sem :O, legalábbis akkor nem, amikor a túra volt), 2015-ben meg Máltán voltam, ahonnan nem lehet csak úgy hazaruccanni egy szombati túra erejéig. No de idén! Csak hó legyen. (Kirándulás akkor is van, ha hó nincs, csak akkor nem hótalpas, hanem bakancsos, ami nem rossz, de nem is olyan különleges, mint a hótalpas. Meg akkor nincs hó.) Aztán megyek teljesítménytúrára. Még sosem csináltam ilyet egyedül, mindig Tomival jártunk, meg annyira igazából nem is szeretem, mert rohanni kell, hogy ki ne csússzunk az időből, és mégis mindig kicsúszunk. Bár az utolsó néhány túrát már élveztem, és már nem érdekelt, időben célba érünk-e. Azt még nem tudom, hogyan fogok egy péntek délután/szombat este Bécsből Gyöngyösre teleportálni, de majd kitalálok valamit. Biztos az O