Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 27, 2010

Az életem egy kabaré

Egyrészt itt blogolgatok ahelyett, hogy tanulnék, mert az a három óra tanulás, amin túlvagyok, teljesen kikészített és bedarált, és a tervezett fél órás pihenőm már legalább egy órája tart. Na jó, ne legyünk igazságtalanok, közben azért találtam egy szuper (= rövid és velős) összefoglalást az általános pepszi-témámhoz. Másrészt olyan emberek bukkannak fel az életemben, akik csak kabarékban fordulnak elő. Magam sem hinném el, hogy ilyenek tényleg vannak, ha nem én beszélnék velük. Az egyikkel beszélgetni olyan, mintha egy reklámforgatáson ülnék, a másikkal beszélgetni olyan, hogy a gyomrom forog (nem biztos, hogy mindenki szereti, ha egy nagypapája korabeli bácsi udvarol neki - én pl. nagyon nem szeretem, hogy csúnyát ne mondjak), a harmadik meg konstans stresszben tart, ugyanis eldurran az agyam, ha meglátom, és akkor még nem szólt hozzám. És persze ne hagyjuk ki a különböző hivatalos szerveket se, akik szintén gondoskodnak a napi idegrohamról - persze már egyre kevésbé sikeresen, mert

Szakdogát kéne olvasni

Már megint. Persze nincs hozzá kedvem. Persze még bőven van dolgom ezen kívül is, és mindennel meg kéne lenni 3-ra, hogy amikor majd 5-kor megint le tudok ülni tanulni, már csak ismételgetni kelljen. Az a baj, hogy négy államvizsga iszonyú sok, és én már kettő után elveszítettem minden motivációmat és tanulási kedvemet. Azért szurkoljatok majd holnap, hogy mindkét képesítőre (11-kor és 13-kor) ötöst kapjak! Előre is köszönöm :)

Az ETR

veszélyesen gagyi rendszer, szinte sosem működik normálisan. Például most sem. Igaz, már lezárták a félévemet, kiszámolták az átlagomat, de azért engem érdekelne, Dr. James és Szabó Rita mikor tart órát, hogy esetleg el tudjak menni hozzájuk valamikor, és meg tudjam köszönni a segítségüket. Az átlagom egyébként csodajó lett, hát még ha nem nulla kredit lenne az államvizsga. Így, hogy nem számoljuk az államvizsgákat, 9,13 a súlyozott átlagom, ami alapján az ösztöndíjakat osztják. Ha jogosult lennék még jövő félévben ösztöndíjra, a BTK teljes ösztöndíjakra szánt pénzét átutalhatnák nekem :D De szép is lenne... Egyébként ebben a hónapban megkaptam az utolsó ösztöndíjamat az egyetemtől, legalábbis ebben a képzésben. Kicsit szomorú a dolog, nagyon vége van már az egyetemi éveimnek. No de borúra derű, hátha bejutok még a doktori programba, és akkor kaphatok még ösztöndíjat, járhatok még órákra, és szidhatom még a rendszert, ahogy szoktam :)

15 óra

maradt a vizsgáig. Mármint az elsőig. 17 óra a másodikig. Mindkettőre odamegyek mondjuk egy órával korábban, hogy jól ki tudjam puhatolni, pontosan mi is fog történni velem, ha bemegyek. Amúgy ma felfedeztem, hogy az amerikanisztikás tételsornak, amit nagy bőszen magolok, mintegy a tizede kell összesen. Csak ügyesen, okosan. Ahha. Szeretnék már túllenni rajta, valamint szeretnék jeles tanári diplomát.

Elég durva

lelkiismeret-furdalásom van. A kutya rárohant a szomszéd idős nénire, mert nem ismerte meg, és szerette volna megijeszteni. Ezt úgy tette, hogy rámorgott, majd rájött, hogy jéé, ez a szomszéd néni, és körbeszagolta farokcsóválva. Nálunk viszont nevelési elv, hogy a kutya nem moroghat senkire, mert kevés, ha mi tudjuk, hogy sosem harapna meg senkit, más ezt nem tudja, és megijed. Így aztán nevelő jelleggel rásóztam egyet a hátsó felére, hogy ne fájjon, de értse a lényeget. Ettől fájdalmasan felvisított, és azóta megint sántít a jobb hátsó lábára. Basszus, a fenekére csaptam pedig :( Basszus, basszus :( UPDATE: Tomi szerint ez a sántítás is csak azt bizonyítja, hogy Liza remek színésznő. Remélem, remélem.

Vidámpark

Sürgősen Vidámparkba akarok menni, még mielőtt véletlenül bezár . Ha ugyanis úgy zár be, hogy én életemben mindössze kétszer jártam ott, legutóbb mintegy 16 éve, akkor sírni fogok.

Ajánlott levél

érkezett a nevemre anyuékhoz múlt héten. A rendőrségtől. Tiszta izgalomban volt mindenki, hogy mit csinálhattam, amiért keres a rendőrség. Már azt is megbeszéltük, hogy majd beosztjuk, melyik napra mit hozzanak nekem, hogy ne minden nap bablevest egyek. Tegnap átvettem a levelet a postán. Kedvesen tudósítanak benne, hogy a 2006. május 1-jén történt kocsifeltörés (apu kocsijának üvegét zúzta be valami gyengeelméjű, amikor apuék külföldön voltak, mi meg Tomival kettesben otthon) ügyében 2006. május 16-án felfüggesztett nyomozást most megszüntették. Nagyon fogtam a fejem.