Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 6, 2013

Blanka bejött hozzám a kávézóba

Elmeséltem neki, hogy ha valaki kér egy paninit, és én megmondom neki, hogy tíz perc múlva tudom odaadni, akkor sok esetben az illető inkább nem kéri a paninit, hanem elmegy. Erre Blanka rosszalló fejcsóválás kíséretében: - Very important people. (Amúgy érthető: tíz perc lélektanilag sok, és kész.)

Még egyszer Emily

Ezt bele akartam írni az értékelésbe, aztán elfelejtettem, és csak most jutott eszembe. Ahányszor valami szokatlant művel vagy mond Emily, a Murray nagynénik azonnal megmagyarázzák egymásnak és maguknak, miért van ez: hiszen Emily csak félig Murray. Nem sikerült megfejtenem, mit akarhatnak ezzel mondani. Elvégre ők is csak félig Murrayk, mint ahogy mindenki csak félig ez vagy az, miután van mindenkinek egy apja meg egy anyja, és a kettő ideális esetben nem egy családból származik. Vagy arra gondoltak a nénik, hogy ők egészen Murrayk, mert nekik az apjuk volt Murray, ezért ez a vezetéknevük, akinek meg az anyja volt Murray, ezért valami más vezetéknevet visel, az már csak félig Murray? Nem értem a logikát.

So long and thanks for all the fish

Kép
Bejöttem a kávézóba, és azt láttam, hogy megvan a jövő heti beosztás, amiben bőven szerepel az utódom is, ami azt jelenti, hogy az utolsó naphoz érkeztem. (Ezt amúgy sejtettem, de nem voltam benne 100%-ig biztos.) Úgyhogy akkor ez a búcsúnapom. Ennek tiszteletére:   És jöjjenek a vendégek! "Eddig pihentél, de holnaptól munka." Nem, eddig sem pihentem, viszont holnaptól tényleg munka, másik munka: non-stop fordítani fogok. És ettől nagyon boldog vagyok :)