Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november 9, 2009

Liza meg a lába...

Liza reggelre ismét kidekorálta a szobát, így aztán takarítással kezdhettem a napot. Persze éjjel, miután elaludtam, leszedte a kötést a lábáról, így aztán szabad sebbel mentünk sétálni a koszos-mocskos körútra. A jó hír az, hogy tegnap nem túl mélyen vált szét a lábujja, amikor szétharapta, mert reggelre (talán a Betadine-tól) többé-kevésbé ősszeforrt. A séta után alaposan megmostam a sérült lábat, kamillateás vattába csavartam, amit oda is ragasztottam, húztam rá egy zacskót, és azt is odaragasztottam. Liza most nagyon sajnálja is magát, egész nap egyszer sem mászott ki eddig a kosarából, csak búsul csendesen. Elvileg este elvisszük orvoshoz. Remélem, nem vágják fel a lábujját, csak adnak rá valami krémet. Én már a tegnapi reccsenés utáni állapot megtekintésétől is kis híján elájultam... Ez van, ennyit bírok. Úgyhogy inkább vágásmentes megoldást szeretnék. Meg persze azt gondolom, Liza is annak örülne jobban.

Dicséret

Az egyik tanárom, akinek a két tangyakos hiányzás miatt választ kellett írnom egy kérdésre egy szöveggel kapcsolatban, köszöni meggyőző válaszom.   Az amerikanisztikás konzulensem, akinek elküldtem a szakdoga végleges változatát, gratulált ahhoz, hogy készen vagyok, és azt mondta, nagyszerű munkát végeztem, büszke lehetek magamra, most pedig dőljek hátra és pihenjek.   A férfi, akinek elküldtem a könyve egy részletét magyarról angolra lefordítva, azt írta vissza, hogy nem én nyertem, de a magyarországi jelentkezők közül az én megoldásom volt a legjobb, de egy Amerikában élő magyart választott végül.

Helyzetjelentés

Az amerikanisztikás szakdogám elnyerte végleges formáját. Egyeztettem a szövegben található idézeteket a works citeddal, pótoltam a hiányosságokat. Nem merek többet beleolvasni államvizsgáig, mert nem akarok most már frászt kapni, hogy itt is egy hiba, ott is lehetne másként, stb. Kész, lezártam. Még egyet fogok megnézni, mielőtt elviszem beköttetni, ez pedig az lesz, hogy megvan-e a 25 könyv és a 4 cikk, ami a kötelező minimum. Amúgy meg kell lennie, egyszer már összeszámoltam. De most megint :)   A tanári szakdogából megvan 8 oldal, kell még legalább 7. Holnap meglesz, legalábbis remélem. A holnapomra több verzió létezik egyébként. Mindenképpen nyolckor kelek. Ha a tanárival kezdek, annak meg kéne lenni délre, aztán megírnám az esszét szerdára a tegnap gyűjtött források alapján, aztán úgy este hét-nyolc körül jutnék hozzá a németes szakdogához, amiben átjavítgatnám a dolgokat, és megcsinálnám a maradék négy-öt diagramot. Másik lehetőség, hogy a némettel kezdek, az esszével folytatom,