Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 13, 2010

Gondolatok a metrón

A metrón megint egy kisgyerekkel utazó anyuka mellé keveredtem. Hasonló élmény volt, mint a múltkori. A kislány bohóckodott, anyukájával együtt nevettek, majd anyukája egyszer csak ráhúzott egyet a hátára, és rákiabált, hogy fejezze be. Ez engem kicsit sokkolt. Aztán a kislány kis csönd után bohóckodott tovább, anyukája megint vele nevetett, csikizte, stb., majd hirtelen rávert a fejére, nem kicsit, és rákiabált, hogy ne idétlenkedjen már. Kb. 10 percet utaztunk együtt, ez idő alatt legalább tízszer ütötte meg a gyereket. Hol a lábán, hol a hátán, hol a fején, hol a kezén... Nem hinném, hogy ez jót tesz a gyereknek, aki egyébként annyira kicsi ember volt, hogy még Bencénél is legalább egy évvel fiatalabb. Nem baj, ha anyuka szerint a bohóckodás nem a metróra való, csak akkor ezt előre el kell árulni a gyereknek. Az se baj, ha szerinte a bohóckodás a metróra való, akkor lehet együtt nevetni a végállomásig. De ha szerinte nem a metróra való, akkor nem jó megoldás, hogy először együtt nev

Reading Progress

Elolvastam hét tanulmányt a kötetből, még van három, szóval még készen is lehetek vele holnapra, amikor Andi nénihez megyek, és akár elő is adhatom, mit tudtam meg. Jók ezek a tanulmányok, tetszenek. Még 30 oldalam van Woody Allenből, pedig csak utazás közben olvasom. Eddig legjobban az első színdarab tetszett, de volt már olyan novella, amin többször majdnem felnyerítettem a metrón. Aztán erőt vettem magamon. Woody Allen nem normális, de ezért szeretjük őt.

Első óra

Bazi messze van ám ez a Csillebérc, az a helyzet. 3/4 3-kor indultam itthonról, és késtem 3 percet a 4 órás kezdéshez képest. 15:10-re értem a Moszkvára, ahol eltöltöttem bazi sok időt azzal, hogy nem találtam, honnan megy a nyomorult busz, aztán mikor megtaláltam, kimaradt az a járat, amivel nekem el kellett volna mennem, hogy normálisan odaérjek. Utóbb a tanítványok azt mondták, tök megszokott, hogy ez a busz időnként nem jön. Örvendek. Minden első óra csupa stressz, nem szeretek első órát tartani. Ez se volt jó. Remélem, hétfőtől belerázódunk lassan, mert nehezen viselem, ha nyomott a hangulat.

Tomi

készített nekem egy algoritmust Excelben, ami megmondja nekem, hogy Tomi adott napon dolgozik vagy szabadnapos. (L)