Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 25, 2014

Kézipoggyász

Ingyen fel lehet vinni a repülőre egy laptoptáskát, 4500 forintért meg egy akkora bőröndöt, amibe pont belefér egy laptoptáska. Persze, meg fogom oldani, csak ez így vicces.

Intézzél ügyet, ha tudsz!

Kell nekem EU egészségkártya. Ezt az OEP adja ki, van is egy dokumentum a honlapjukon, amin felsorolják, mi kell az igényléshez. Mivel magam után fizetem az egészségügyi hozzájárulást, nekem kell a NAV-tól igazolás arról, hogy fizetem az összeget. (Fun fact: Amikor 4 éve magam után kezdtem fizetni, 3500 Ft körül volt, most 6800-nál járunk. A fizetésem nyilván nem emelkedett töredék ennyit sem.) Azt nem részletezték, milyen igazolás kell, ezért felhívtam őket. Az OEP-nél csak automatával lehet beszélgetni, aki elmond egy csomó infót, majd közli, hogy ha nem kaptam választ, keressem fel a honlapjukat, vagy esetleg menjek be személyesen. Hogy élő emberrel beszéljek telefonon? Ugyan. Az automata nem nyilatkozott arról, milyen igazolást kérnek, és a honlapról érkeztem az automatához, mivel a honlapon sem részletezték ezt a kitételt, viszont a Teve utcába nem szeretnék egynél többször menni, nincs az olyan közel. Néhány napig eljátszottam ezzel, hátha egyszer találok ügyfélszolgálatost, de n

Lakást keresek

Azért milyen emberek vannak már, de most komolyan?! Az egyik megírja, hogy ő kiadja nekem a lakást/szobát, csak most sajnos Angliában van, de ha elküldöm neki a kauciót meg az első havi bérleti díjat, akkor ő elküldi nekem a kulcsot. Mi van?! Gondolja, kiveszek egy lakást/szobát látatlanban? Gondolja, elküldök neki több százezer forintnyi eurót bemondásra? Őszintén remélem, hogy nincs olyan ember, aki ilyen állatságnak bedől. De a prímet kétségtelenül az a fiatalember viszi, aki két barátnő lakáskeresős hirdetésére odakommenteli, hogy nála ingyen is lakhat. Ez az ember mire számít? És ugye a lányokban felmerül, hogy semmi sincs ingyen, és nagyon csúnya vége lenne, ha esetleg igent találnának mondani erre az ajánlatra? Döbbenet, milyen emberek vannak. Egyszerűen döbbenet.