Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 12, 2017

Úriember

Múlt héten örültem, amikor kiderült, hogy az egyik legnehezebb diák kikerül a csoportomból, mert talált munkát. Most hétfőn az az öröm ért, hogy megtudtam, a legbunkóbb is távozik ugyanezen oknál fogva, és ez az utolsó hete. Hétfőn azt játszotta, hogy aludt az órámon, ami már úgy eleve is parasztság, de nem zavartam meg, mert úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, mit csinál, nem fogom azért megszakítani az órát, hogy neki elmagyarázhassam, hogyan illik viselkedni emberek között. (Azért a szünetben megkértem, hogy ne aludjon, amire közölte, hogy az lehetetlenség, mert ő álmos :D :D :D) Azt azért gyönyörűnek találtam, hogy amikor utoljára láttam, valamikor egy hónapja, még azon hisztériázott, mikor készülünk már a vizsgára (mondtam, ahhoz még át kell vennünk néhány igeidőt, bővítenünk kell egy kicsit a szókincset, ezen kiborult), aztán amikor most intenzíven készülünk ugyanerre a vizsgára, akkor bejön aludni. Hilarious, mondaná a művelt angol. Két napig nem jött, nem is nagyon sírtunk u

Ma is tanultam valamit

Kép
Kodály Zoltán találta ki, hogy a műkorcsolyázók zenére adják elő a koreográfiájukat, így egy magyar sportolónő, a négyszeres világbajnok Kronberger Lily volt az első, aki ezt meg is tette egy világversenyen.

Esküvőt szervezünk

Az tök jó, hogy én már találtam ruhát (még ez sem 100%, de szombaton megyek felpróbálni), de azért ennél nagyságrendekkel fontosabb pl., hogy legyen helyszín. Kértünk is árajánlatot a kiszemelt éttermektől/szállodáktól. Arra számítottunk, 3-5000 Ft / fő közti árat fognak mondani, ehhez képest az első két helyről jött egy 11 ezer valahányszázas meg egy 16500-as ajánlat. Per fő. Köpni-nyelni nem tudtam, amikor megláttam. Ezek egyébként még csak nem is valami nagyon puccos, pesti helyszínek, hanem vidéken vannak, és nem a lehető legpuccosabbak. Nagyon-nagyon durva. Végül egy harmadik hely az előre belőtt kategóriában mondott árat, úgyhogy a jelek szerint meg is van a nyertesünk. Már csak annyi kell, hogy legyen szabad időpontjuk május-június környékére.