Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus 12, 2010

Inception

Kép
Ma néztük meg Blankával és Tomival. Annyira nem éreztem hiperszupernek, mint amennyire dicsérik, de azért tetszett. Az mondjuk furcsállom, hogy egy ennyire népszerűsített filmet, ami csak két hete megy, csak mi hárman néztünk meg. Két és fél órás, nagyjából a második óra végén éreztem úgy, hogy nagyon erőltetett kezd lenni, aztán elmúlt ez az érzés. Vannak benne dolgok, amiket nem értek, pl. minek kell építész az álomvilág megtervezéséhez, ha közben azt mondják, akármilyen valószerűtlen legyen is az álom, akkor sem jövünk rá, hogy álmodunk. Szerencsére nem volt véres, pedig többször nagyon aggódtam, hogy az lesz. Van benne humor is, és a kedvencem az utolsó jelenet, a zárókép. Egy kifejezés jutott eszembe a történettel kapcsolatban: gondolatbűnözés – szerintem vicces. És nagyon tetszett a zenéje. Mivel hulla fáradt vagyok, többet nem tudok most mondani, de jöjjön az előzetes meg a plakát.

Szívmelengető

Amikor negyed 7-kor kómásan ülök a kádban, és hirtelen nyikordul a harmonikaajtó, odanézek, és egy kutya mosolyog rám a résen keresztül: "Csak megkerestelek, gazdi, jó, hogy megvagy."

Ünnepel a Google

Kép
71 éve mutatták be az Ózt.

Szerda

Már 3/4 6-kor sikerült felébredni, és hiába tudtam a teljes ébredést 6:10-ig késleltetni, egész nap készen voltam. A reggel fél 8-as órámra odaértem 7:13-ra, nyilván nem volt még ott senki, ezért vagy 10 percet támasztottam még kint a falat. Aztán beengedett egy érkező, viszont hiába lett hamarosan fél 8, a csoportnak se híre, se pora nem volt. Üldögéltünk kettecskén az egyedüli diákkal, én kb. félálomban, és vártunk, mert dolgozat volt, és nem akartam kiadni az egy szem embernek. 3/4 8-ra már lett is csoport. Kiosztottam a dolgozatot, és mondtam, hogy a hátuljára még írják fel azt a hat szót, amit most felírok a táblára, mert lemaradt, pedig az is a dolgozat része, hogy megadják a UK ill. US változatot. Felírtam a hat szót, mire az egyik srác: "Ezeket már vettük múlt órán." Erre én: "Igen, azért vannak most benne a dolgozatban." Erre ő: "Milyen dolgozatban?" Erre én: "Ami ott van előtted." Erre ő: "Ja..." Szóval a csoport is jó állapot

Egy kis régészet

Megtalálták Nagy-Britannia eddigi legrégibb házát. Ha minden igaz, akár 11 ezer éves is lehet. Egy tó partjára építették, móló is van a közelében ugyanabból a korból. Ez olyan izgalmas! Itt magyarul olvasható a hír, itt meg vannak az angol szöveghez képek is.