Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 13, 2010

Pozitívum

Kép
Szeretek a hegyre járni, mert ugyan szörnyen messze van, de ott akkor is nyakig ér a hó, amikor itt lent 4 fokban és latyakban trappolunk. (A nadrágos bejegyzéssel ellentétben ez a bejegyzés nem szarkasztikus.)

Nyomás

Hihetetlen reklámáradat lepte el az emilfiókjaimat, és mert főként könyvesboltok tudják az emilcímemet, hát könyvesboltok reklámjai ömlenek hozzám. A ma érkezett kb. tíz reklám egymás utáni elolvasásának hatására úgy érzem, mintha ezren állnának körül, és mind azt ordítaná a fülembe: "Vásároljvásároljvásárolj!" Hát igen, ez is a karácsonyhoz tartozik, és tulajdonképpen nem is bánom, csak már szinte én szégyellem magam, amiért nem vásárolok olyan tempóban, amilyenben ők szeretnék :)

Megvilágosodtam

Már tudom, miért jó drágán márkás farmert venni. Hát azért, mert a drágán vett márkás farmer a vásárlás utáni 10. hónapban szanaszét szakad, míg az olcsóért vásárolt kevésbé márkás a vásárlás utáni 9. hónapban még jelét sem mutatja, hogy szakadásra készülne. De ma névnapom van, ezért nem vagyok ideges, inkább humorosan fogom fel a dolgot - és amint megjön a fizetésem, veszek egy új gatyát, mert két gatyával és egy szoknyával szívás a tél.

Julie Andrews, Mary Poppins és Eliza Doolittle

Ezüstvasárnap

Kép
Tegnap olyan későn értem haza, hogy már ma volt, úgyhogy a harmadik adventi gyertya meggyújtása és a White Christmas eléneklése után haladéktalanul lefeküdtem aludni. Délelőtt Tomi átvitt engem és Lizát anyuékhoz fél 11-re, aztán ment dolgozni. Katáék dél körül jöttek, akkor megebédeltünk (szokásos módon ananászos csirkemell volt, nekem az az ünnepi ebédem mindig), aztán felköszöntöttek: anyuéktól a szombati Bécsen kívül kaptam egy göynyörű amaryllist meg egy doboz Ferrero Rocher-t (nyami), Katáéktól pedig egy szintén gyönyörű karácsonyi kaktuszt, lehet, hogy majd teszek fel képet róluk, ha el nem felejtem. Utána jött a Télapó ajándékainak kiosztása. Bence kapott egy éneklő-táncoló Mikulást, Matyi meg egy ugyanilyen kutyát. A Mikulás a Santa Claus Is Coming To Town Alvin-féle feldolgozását énekli, a kutya meg a Deck The Hallst , csak a Falalalalalala helyett ugat :) Nagyon jópofák, de tényleg. Anyuék letették a földre mindkettőt, és egyszerre elindították őket. Matyi beült eléjük, és