Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 11, 2014

The Nanny

Kép
Az a helyzet, hogy zseniális ez a sorozat. Megnéztem az "Így készült..." című kisfilmet is, amikor az első évad végére értem, és nem győzök ámulni meg bámulni, hogy mennyire kreatív ez a nő (Fran Drescher) meg a volt férje (Peter Marc Jacobson), mennyire ki van találva ez az egész történet, az összes karakter, meg úgy egyáltalán - minden. A főcím Közben olvasgattam a szereplők életével kapcsolatban is ezt-azt, és azért Fran Drescher is kapott bőven. Kezdve azzal, hogy egy betörés során a férje szeme láttára megerőszakolták a barátnőjével együtt, a rákbetegségén és a gyermektelenségén át addig, hogy a férje húsz év házasság után vallotta be, hogy tulajdonképpen homoszexuális... Hát, szóval nincs könnyű élete. Eszembe jutott róla Alison Arngrim, akit szintén ért ez-az élete során, és elgondolkodtam rajta, milyen érdekes, hogy mindkét nő komika lett, a humor a mindene, abból él. Ez is azt bizonyítja, hogy a humor segít a túlélésben. Meg azt, hogy vannak nagyon-nagyon er

Három dolog

Kép
1. Kell nekem ez a táska. Ha valaki látja valahol, ne habozzon, szóljon nekem! Köszi :) 2. Máltával kapcsolatban - fingers crossed :) Úgy néz ki, elég jól állok :) 3. Annak idején nem mondott igazat az álmom, amikor megmutatta, melyik osztálytársnőmnek lesz először gyereke. Ma felkerült egy kép egy régóta Cipruson élő lány Facebookjára, és az alapján ő lesz az első anyuka a csapatban.

Változó öröklési szabályok

Eddig sem tudtam, ki ki után mit örököl, csak feltettem, hogy a szülők után a gyerekek, vagy ha nincsenek gyerekek, akkor mondjuk a testvérek. Most viszont változott a jogszabály, és az Index hosszasan beszélgetett a változásokról két jogásszal. A kedvenc részem, amikor bárki bárkit kitagadhat, viszont valaki másnak kell bizonyítani, hogy a kitagadás oka valós, különben nincs kitagadás. Azt mondja a jogász, vigyázni kell a kitagadás szabályaival, mert ha túl jók, mindenki mindenkit kitagad, én meg azon mosolygok, hogy így viszont senki sem tagad ki senkit, mert majd pont be lehet bizonyítani, hogy XY erkölcstelen életet él, ugyan, kérem. De igazából az egész egészen szórakoztató. Biztos azért, mert nem vagyok jogász és nem értek a joghoz. Akkor is. Kész, lefordultam a székről.