Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 1, 2012

Áprilisi összefoglaló

1. Végére értem a nappalis OKJ-s félévnek, így mostantól jóval kevesebb munkáért jóval kevesebb fizetést kapok. Remélem, csak szeptemberig. 2. Kaptam újabb fordítási munkát, eddig ez tűnik a legkomolyabbnak, úgyhogy az egész nagyon izgalmas, alig várom, hogy elkezdhessem. (Még van 100 oldal a könyvből, és először mindenképpen végigolvasom, addig egyetlen betűt sem írok le, amíg nem értem a végére, mert semmit nem akarok aztán újraírni valami csattanó miatt, ami az utolsó oldalra marad.) 3. Gyakorlatilag egész hónapban beteg voltam, és még most sem nyertem vissza a normális hangomat. De egy hetet sem feküdtem, muszáj volt pörögni. 4. 25 éves lettem. 5. Elolvastam 11 könyvet, és így már 12 beszámolóval vagyok elmaradva. Sebaj, a családi ünnepeket pótoltam, majd sorra kerül ez is.

Búcsúsüti

Kép
az egyik csoportomnak, annak, amelyikkel különösen jóban lettünk. (A másik, amelyikkel majdnem ilyen jóban lettünk, de csak egy hónapunk volt ismerkedni, szintén sütit kapott, de ők csak egyfélét, a színeset, míg a harmadik, amelyikkel különösen nem voltunk jóban, kapott egy tábla csokit.) A fehér a túrógolyó , a színes meg a puncsgolyó . Előbbi receptjén annyit változtattam Tomi javaslatára, hogy 1 tojásfehérjéből meg 10 dkg cukorból kemény habot vertem, és azt is beleforgattam a tésztába, így nem lett olyan fullasztó az eredmény. (A 10 dkg nem plusz 10 dkg, hanem az eredeti adag egy része.)

25

Kép
éves lettem én. A hotmail már hetek óta minden nap figyelmeztetett, hogy április 16-án megint egy évvel öregebb leszek, ami szerintem vicces. Ami ennél is viccesebb, az az, hogy felajánlotta, küldjek magamnak e-mailt, vagy vegyek magamnak ajándékot a nem is tudom már, melyik honlapon. Érdekes. Azt már elmeséltem, amikor a napján Éva néni és Tomi felköszöntött, most az van hátra, amikor anyuéknál ünnepeltünk. Meg az, amikor Blanka kívánt boldog szülinapot: kaptam egy doboz Toffifeet, ami a kedvenc csokim, valamint egy Harisnyás Pippi könyvet, amire már nagyon kíváncsi voltam, na és egy nagyon helyes mackós ajándéktasakot. Csak erről mind nem készült kép, és a Toffifee már csak emlék… Khmm. Ott voltak Katáék: Volt ananászos csirkemell: Nekem sajnos ez a kedvenc ételem, ezért minden szülinapomon és névnapomon ezt kérem. Tomi meg csak fogja a fejét. Most mondjuk nem volt ott, mert dolgozott, de azért nem titkolta el a véleményét :) Mentségemre szól, hogy eredetileg grillcsirkét és