Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: július 24, 2013

Örömöm is van azért

Kép
Több is. Próbálok rájuk koncentrálni, és nem arra, ami lehúz. 1. A fordításnak annál a fázisánál tartok, amikor újraolvasom az egészet, és belejavítok, ahol tudok, alakítgatom, formálgatom, hogy minél magyarosabb, gördülékenyebb legyen. És az van, hogy, hangozzék ez bármilyen nagyképűségnek is, jó olvasni a szövegemet, élvezem. 2. Újabban elég sokan olvassák a vámpíros könyvemet a Moly adatai szerint. Mármint az öt (illetve hat, de ez most mindegy) hölgy könyvét, amit én fordítottam. Általában ötből három, három és fél csillagra értékelik, a többségnek az a három novella tetszik, ami nekem is tetszett meg az angol nyelvű olvasóknak is, és azt a kettőt utálják, amit én is utáltam meg az angol nyelvű olvasók is. És ma az egyik lány a végére ért, és öt csillagot adott rá ötből, és szeretném idézni az értékelését: "Magával ragadott, elvarázsolt és egyszer csak elfogytak az oldalak. :)" És én ennek annyira örülök, olyan jó érzés, akkor is, ha a történeteket egyébként nem én ír

Megint változik a hangulatom

Kép
A napokig tartó eksztatikus hangulat mára először csökkent, majd elmúlt, a helyét átvette a mérsékelt jókedv, majd egy szorongós, szomorkodós valami. Az van, hogy nagyon csinálnék valamit, bármit, és ezért nehezen maradok meg a csendesebb hétköznapokban, meg aztán az is van, hogy felajánlottam a segítségemet valakinek, és úgy tűnik, ezzel megijesztettem, ezért most lehet, hogy akkor annak a jó viszonynak annyi. Előbbit megpróbálom valahogy elviselni, utóbbin megpróbálok nem stresszelni, mert bármi legyen is a helyzet, változtatni nem tudok rajta, ez most nem rajtam múlik, úgyhogy majd meglátom, mi lesz a történet vége. Bónusz, hogy a melegtől is nyűgös lettem, és a nyakamat is elaludtam. Akkor most zene. (Ennyire depi azért messze nem vagyok, csak ma eszembe jutott ez a szám, és meghallgattam, és jó volt.)

Az idő múlása

Navigálom anyukámat telefonon keresztül, hogy meg tudja nézni néhány volt osztálytársam átúszós oklevelét is a neten. Meg is találja őket, nézi, nézi, majd rövid csönd után így szól: - Az a helyzet, hogy én itt egy férfit látok. Meg itt is. Nőket és férfiakat látok. Sehol egy gyerek, csak nők és férfiak. Ez borzasztó!