Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 6, 2015

Apokaliptikus nap

- Feldobta a bakancsot a telefonom. - A vécé is. - Végigcsináltam a jegyfoglalási procedúrát, hogy majd vissza tudjak menni Máltára, a fizetés gomb megnyomása után közölte a rendszer, hogy erre a járatra nem lehet jegyet venni (Gergőnek velem párhuzamosan sikerült), majd amikor újra akartam kezdeni, már 7000 Ft-tal (jelen esetben 33%-kal drágábban) kínálta a rendszer ugyanazt a jegyet. Írtam a WizzAirnek, hogy ez tisztességtelen, és mivel az ő rendszerük halt le, kérem a jegyet az eredeti áron. Még nem válaszoltak, fel kéne hívni őket. - Sztornóznom kellett a számlát, amit ma le akartam adni a nyelviskolában, mert rosszul került fel az elszámolási lapra az órabér, nekem meg nem volt gyanús, mert évekig írogattam azt a számot számlákra minden hónapban, csak így egy év távlatából arra nem emlékeztem már, hogy az a budafoki csoportom "távoli tanfolyam" miatti pótlékával együtt értendő, tehát az alapbérem kevesebb. Nagyon bízom benne, hogy a holnap fergetegesen jó lesz.

Adóbevallás

Tranzit Art Café, 4000 Ft, felkészült, hozzáértő könyvelő (ezt így muszáj kiemelni a korábbi, kellemetlen tapasztalatok miatt), egy isteni máktorta meg egy kávé (ezt Gergőnek adtam, én nagyon beteg leszek tőle), és fél órán belül egy postakész adóbevallás. Szerencsére még csak le sem fordultam a székről, amikor megmondta a hölgy, mennyit fogok adózni két héten belül, bár tény, hogy nem érintett jól a hír, pedig majdnem ekkora összegre számítottam. Hát, az ember mindig bízik a csodában, ugye. Jövőre is így fogom intézni az adóbevallást, ez így pont tök jó.

Fordítás

Még 100 oldal van a könyvből. Ez három nagyon kemény meg egy nagyon laza, vagy öt közepesen kemény nap. Vagy tíz nagyon laza, de ez utóbbit nem szeretném, nem kell már húzni ezt. Szépen négy-öt nap alatt le kell tudni, aztán újraolvasni, aztán megint újraolvasni, aztán megkérni anyuékat, hogy olvassák el nekem, aztán leadni. A mai munkanapban az volt a nehéz, hogy patakvér volt. Tegnap kezdődött, ma folytatódott, és már kezdett nagyon sok lenni, de emlékeim szerint nem lesz több vérben tocsogó jelenet. Csak egy volt, de az jó hosszú, meg utólag egy csomót beszélnek róla, jáj. Amúgy tök jó a könyv, izgalmas meg minden, ajánlom elolvasásra :) Majd ha készen lesz és megjelenik, borítóval fogom megmutatni.