Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 5, 2013

"Meddig tart még a nyár?"

Szóval Bandinak hívják , 30 éve sérült meg egy autóbalesetben, a Vidámpark dolgozói szerint legalább 25 éve minden nap kint volt a Vidámparkban. Nem szeretek arra gondolni, milyen lesz most neki, hogy nem lesz már Vidámpark.

Képzeljétek,

van alkotói oldalam a Molyon, tehát molyos alkotó lettem. K. Andi javaslatára kértem, hogy az eddig létező alkotói oldalt kössék össze a profilommal, így most már minden moly láthatja, hogy én én vagyok. Akkor most örülök :)

L. M. Montgomery: Emily of New Moon

Kép
L. M. Montgomery munkássága azóta érdekel engem, amióta rájöttem, hogy a Váratlan utazást végeredményben neki köszönheti a világ. Később persze kiderült számomra, hogy a Váratlan utazás témájú regényekhez egyáltalán semmi köze, azokat a sorozat alapján fabrikálta valaki, a sorozatot meg az írónő novellái alapján rakták össze, de addigra már annyira szerettem az írónőt, hogy még ezt sem bántam, és meg akartam ismerni minden művét. (Kicsit sok író van, akinek minden művét el akarom olvasni, erre kevés lesz egy élet, attól tartok.) Az Anne-t és az Emilyt is a tévéből ismertem meg, és csak később tudtam meg, hogy Montgomery regényei alapján forgatták ezeket. Az Anne-sorozat hosszabb, kilenc kötetből áll, Emily története trilógia. Az Anne-ből eddig kettőt olvastam el, a többit apránként beszerzem majd, aztán haladok velük, ahogy tudok, az Emilynek pedig ez az első része. A sorozatra már nem emlékszem, összesen egy jelenet van meg belőle, amikor Emily meglátogatja az édesanyja sírját, de

Egy rövid Szekszárdról

Nagyon pozitív élmény egy teljes napot csupa intelligens ember között tölteni, és átélni, hogy ha egy asztalt telepakolnak könyvvel, akkor minden jelenlévő azonnal ráveti magát a csemegére, és ha hagynák neki, órákon át lapozgatna, gyönyörködne, sóhajtozna, olvasgatna (ha tudna csehül meg lengyelül). Igazi lelki feltöltődés. Na, nem mintha a környezetem nem intelligens, könyvszerető emberekből állna, de őket egyesével szoktam látni, valamint a tőlük kapott pozitív élmények közé befurakodnak mindenféle kevésbé pozitív élmények, amiket az utcán gyűjtök be.