Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november 29, 2016

Holnap tűzriadó gyakorlat

Bejelentettem a csoportomban is, és elmondtam, mik a tudnivalók. Párbeszéd: - De ez akkor van, amikor kezdődik az óránk. - Igen, tudom. - De ennek mi értelme? Megérkezünk, és már menni is kell. Nem lehetne inkább a riadó után órára jönni? - Akkor egy üres épületben lenne tűzriadó, és nem lennének emberek, akik "kimenekülnek" az utcára. Azért ez szerintem gyönyörű. Tűzriadó üres épületben, hmm, izgi.

Csoport

Az egyik nehezményezi, hogy a bonyolultabb magyarázatok, ha az első, angol változat nem megy át, németül hangzanak el, mert ő nem tud németül. Az, hogy a tanfolyam nyelve angol és német (mármint hivatalosan is), nyilván nem zavarja semmiben. Múltkor félig-meddig viccesen mondta, miután nem értett meg egy szót többszöri angol magyarázat után sem, hogy mondjam szlovákul. Höhö. A másik unatkozik az órán - mert nem hajlandó a feladatot csinálni. Ez valami hatalmas. Megkapják a feladatot, mindenki nekiesik, ő meg a mellette ülővel csacsog, de még akkor is, amikor harmadszor szólok rájuk, hogy van feladat, azt kéne csinálni. Aztán lesújtó pillantásokat küld felém, amiért ő unja magát. Ezt kommunikatív, beszélgetős feladatnál is gond nélkül sikerül hozni, és olyan feladatból van több, nyelvtani töltögetősből csak annyi, amennyi muszáj. (Pedig nekem az volt a kedvencem, mindig alig vártam, hogy kapjunk feladatlapot.) Aztán ma azt mondja, hogy pár hétig fél 4-kor kell elmennie az 5-ig tartó t

Moly-szülinapi irodalmi és molyismereti kvíz

Errefelé lehet töltögetni: https://docs.google.com/presentation/d/1ycYqeEEQblhBHt38WeCu-jnh4hCqILJR8rn43nMRGoU/edit#slide=id.p. Arra gondoltam, pár nap múlva linkelem a megoldásokat is. Így kicsit részesülhet az ünneplésből az is, aki nem volt ott, de szeretett volna jönni.