Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 12, 2012

Géher István (1940-2012)

Kép
Reggel olvastam, hogy tegnap meghalt. Le vagyok sújtva. Órára sosem jártam hozzá, bár egyszer még az Ajtósin találkoztam vele az irodája előtt, és mondta, hogy nyugodtan menjek hozzá Shakespeare-re vagy fordításra amerikanisztika szakos létemre is. Aztán nem úgy alakult. Nagyon örülök neki, hogy háromszor is hallhattam a megnyitó előadását a műfordítók szakmai hétvégéjén, mert ebből megtudtam, hogy egy végtelenül kedves, humoros ember. Vagyis volt. Hiányozni fog a megnyitókról. Nyugodjon békében! 2012. május 11-én, pontosan egy hónappal a halála előtt megnyitotta a harmadik szakmai hétvégét.

Nyereményes e-mail

Azt mondja, gratulál, nyertem 100 eurót. Abból kiindulva, hogy ha linkre nem kattintok, csak nem lesz baja a gépnek, belenéztem az üzenetbe. Megérte. Még kétszer gratulál a pénznyereményemhez, majd kifejti, miről van szó: ha ingyen regisztrálok a mittoménmilyen játékoldalon, és befizetek 100 eurót, akkor kapok 100 euró különleges bónuszt. Most erre tényleg nem tudok egyebet mondani, mint azt, hogy hülyék.

Ujjong

Ha szokásom lenne inni, most tuti megbontanék egy üveg pezsgőt. Végére értem az Alice-tanulmánynak, juhú! 32 oldal szöveg, két oldal bibliográfia, tök leszívott agy, ez az eredmény. Ezért csak belül ujjongok, kívül úgy nézek ki, mint akit agyonvertek, és hányingerem is van. Nem szoktam én hozzá az éjszakázáshoz, hát még ahhoz, hogy éjszaka 6-7 óra hosszan koncentráljak. Brrr. Ha majd megtudom, megjelenhet-e a mű, és ha igen, hol, tájékoztatom a kedves olvasóközönséget, hátha örültök :) Egyelőre viszont elmegyek aludni.