Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 3, 2014

Sorozatnézési láz

Nagyon kell nekem egy sorozat. Nem bánom, ha 20-25 perces részei vannak, mert akkor nem érzem úgy, hogy a fél napot sorozatnézéssel töltöm. Van egy jó kis oldal, ott körülnéztem, hát, nem találtam semmit, amihez kedvem lenne. Illetve fent van a Csipet csapat, amit nagyon szerettem gyerekkoromban, ezért megnéztem az első részét. Jó eséllyel tökre nem az első rész, vagy ha igen, akkor eléggé in medias res nyitott a sorozat. De ez még csak hagyján, nagyobb baj, hogy valami félelmetesen gagyi. A Gumimacik így felnőtt fejjel is jó mesének tűnt, de ez... Csalódtam. És továbbra sincs sorozatom, pedig nyárra nagyon kell sorozat. Akár kettő is. Jaj.

Az internet megmondta a tutit

Jó, igazából egy kilenc kérdéses teszt mondta meg. A kérdés az volt, az én agyam miben erős. Íme: "You are best at: Linguistic Thinking You like to talk, listen, read, and write – and then talk some more. You express yourself in language and you think in language, too, rather than in images. You are intrigued not only by the meaning of words, but also the sound of them, and their rhythm. You are probably able to pick up foreign languages relatively easily." "Neked a nyelvi gondolkodás az erősséged. Szeretsz beszélni, hallgatni, olvasni, írni - aztán még egy kicsit beszélni. A nyelvvel fejezed ki magad, és nyelvben is gondolkodsz, nem képekben. Nemcsak a szavak jelentése érdekel, hanem a hangzásuk és a ritmusuk is. Valószínűleg elég könnyen tanulsz meg idegen nyelveket." Hát, mi tagadás, ezt eltalálta.

Sci-fi

XY: Hétvégén szülinapot ünnepeltünk. én: És jó volt? XY: Nem. én: Hogyhogy? XY: Vereséggel lett bajnok a Loki, úgyhogy nem volt jó a hangulat. én: Jaj...