Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: január 28, 2015

Hurrikán

Beharangozták minden idők egyik legerősebb hóviharát, leállt New York, kijárási tilalmat rendeltek el, senki sem ment se dolgozni, se iskolába, az emberek elkapkodták a boltok árukészletét. Aztán elmaradt a nagy hóvihar, esett 20 centi hó. És az a konklúzió, hogy hülye amerikaiak, ezek mindig összevissza pánikolnak, hogy becsináltak most is 20 centi hótól. Nem az a tanulság, hogy jobb félni, mint megijedni, milyen komolyan fel bírtak készülni egy esetleges katasztrófára, de tök jó, hogy végül nem lett baj. (Arról nem is beszélve, hogy máshol lett baj, pl. Massachusetts államban a vihar meg a dagály kombójának hála nyakig áll a jeges tengervíz egyes városokban, biztos jó nekik.) Azért ők ott tudják, milyen náluk egy tél, és milyen egy hurrikán, tapasztalták többször, Sandy híre pl. hozzánk is eljutott. Nem igazságos, hogy egy csomóan automatikusan leírják őket, hogy ostobák, amikor csak óvatosak, és egyébként nem maradt el a vihar, csak nem ott volt a legdurvább, ahol várták.

Végjáték

Kép
Már csak 9 munkanapom van a cégnél. Utána szabadságra megyek, aztán véget ér a szerződésem. Ifjú kollégánk, Ike is úgy járt, ahogy én (majdnem pont úgy), ő már a szabadságnál tart, érezzük is a hiányát. Ma majdnem 400 e-mail ment ki a postaládánkból összesen, ebből Judittal ketten 170-et csináltunk. Nagyon fárasztó, nagyon nehéz, egy csomó ostoba vagy nehezen megoldható kérdés jön, vagy olyan, amit nem tudunk megoldani, mert nem a mi hatáskörünk eldönteni, mi legyen. Napi izgi 1. - Nekem miért írogatnak orosz nők? - Oldalunk sok országból használható, Oroszországból mondjuk pont nem, jó eséllyel csalóval van dolga, kérjük, ne adja meg a személyes adatait a hölgynek, és pénzt se utaljon neki. - De ez a nő a személyes e-mail címemre írt. Napi izgi 2. - Vettem előfizetést, miért nem tudom használni? - A fizetés megszakadt, nem vontunk le pénzt öntől. Nem tudjuk, milyen technikai oka lehetett a dolognak. - Óóóó! Lehet, hogy az is közrejátszott, hogy 10-20 euróval kevesebb pénz van a száml

Nem értem ezt a hírt

Megírta ma a legnagyobb máltai napilap, hogy északon, a tengerben búvárok holttestre bukkantak, aki a nála talált személyazonosító dokumentum alapján 26 éves, afrikai férfi, de a holttest nincs meg, keresik, és a keresést a rossz idő hátráltatja. Azt hiszem, kimaradt egy fontos infó, amitől értelme lenne a hírnek. Ha nem tudták kiemelni a holttestet, mert rossz volt az idő, akkor hogyan találtak nála személyazonosító dokumentumot? És ha rossz volt az idő, hogy kerültek búvárok a vízbe? Egyébként pedig belegondolni sem szeretnék, ez milyen halál lehet. Rettenetes, hogy valakinek így érjen véget az élete.