Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 5, 2010

Retorika

Budapest ismét a nemzet fővárosa lett. Na, többek között ez a retorika az, ami miatt nincs az az isten, hogy rájuk szavazzak. Akkor inkább senkire.

Nevelés

Jövök ki reggel a cégtől angolról, egy fiatal pasi száll be a liftbe egy kb. másfél éves, ordító kisfiúval. A liftben a gyerek elhallgat, időnként kicsit nyöszörög ugyan, de alapvetően lefoglalják a gombok. Aztán leér a lift a földszintre, az apuka megfogja a gyerek kezét, és nem engedi kiszállni, viszont a liftben tartózkodó öt nőnek int, hogy menjenek. El is indulunk, és amikor a gyerek felfogja, hogy most neki várni kell, ismét ordítani kezd. Erre apuka teljesen nyugodtan, vidáman: - Neeem. Ez a szabály. Ki kell engedni a lányokat. Hát igen, az udvariasságra nevelést nem lehet elég korán kezdeni :)

Iszapömlés

Kíváncsi vagyok, kit fognak kihozni felelősnek. Nagyon durva, ami történt... Azon túl, hogy embereknek megint elvitte a házukat valami katasztrófa, sokan megégtek ettől az iszaptól, miközben az illetékes meg azt szajkózza, hogy az iszap nem ártalmas. De igen, ártalmas, meg lehet nézni képeken, ha máshogy nem is, milyen égési sérüléseket okoz. És ez meg, hogy belehalt három ember, köztük egy kisgyerek, hét másikat meg nem találnak... Az se semmi, ahogy átszakadt az a gáz, azt a képet vagy egy percig bámultam, hogy ilyen nincs. Borzasztó :(
Én: - Azt tudtad, hogy nem jól használjuk azt a szót, hogy revidiál? Tomi: - Na. Mert hogyan kell használni? Én: - Revideál. Tomi: - Ma sem keltünk fel hiába.