Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 27, 2014

Introvertált?

Nagyjából ötödikes korom óta megfigyelhető rajtam, hogy visszahúzódó vagyok, nem könnyen beszélgetek idegenekkel, sőt az idegenek nagyobb mennyiségben gyomorgörcsöt okozhatnak nálam. Később, amikor az egyetemen pszichológia órákat hallgattam, kapott nevet is ez a jelenség: kiderült, hogy introvertált vagyok. Azóta is így tudom, beépült az énképembe, stb., sőt pár hete láttam egy listát arról, mi az introvertált ember mittoménmárhány ismérve, és rám a mittoménhány nagy része legalább részben igaz volt. Erre egy társkeresőn 300 kérdéses személyiségteszt kitöltése után közölte a rendszer, hogy "inkább extrovertált" vagyok. Nem kicsit lepődtem meg. Aztán ma voltam Réka diplomaosztóján (MA diploma, mégpedig kitüntetéses), és azon kaptam magam, hogy simán beszélgetek olyan barátnőivel és rokonaival, akiket még sosem láttam, és még csak feszült sem vagyok közben, nem izgulok azon, hogy egy idegen emberrel kell kettesben lennem percekig. Az is igaz, hogy korábban eljöttem a Réka nagy

Napi tanulság

Ne feledkezzünk meg a mosógép elindításáról, ha benne van az edzőruhánk, vagyis ne az edzőnap reggelén jusson eszünkbe, hogy ja, mosni kellett volna, mert utána csavarhatjuk fel ötösre a konvektort este hatkor, hogy időben megszáradjon a nadrágunk.

Pozitív

- Edzésen az egyik lány odajött hozzám beszélgetni, majd magát félbeszakítva a következőt mondta. "De jó! Az arcod... Lehet, hogy fogytál? Vagy valami más történt, de gyönyörű az arcod!" Made my day, még ha erős túlzás is :) - Reggel egyszerre értünk a kapuhoz egy lakóval, aki egy idősebb férfi. Kinyitotta a kaput, majd széles mosollyal a következőt mondta: "Egy nagyon szép napot kívánok önnek." Azért milyen kedvesek az emberek :)

Bölcsességfog

Megint kezdi a bal alsó a mókát. Be van gyulladva, rágni nem nagyon tudok azon az oldalon, viszont a számat is nehezen nyitom ki. Szóval amint lemegy róla a gyulladás, elmegyek fogorvoshoz, aki majd beprotezsál a szájsebészhez, aki majd a bal oldalon is szétvési az ínyemet. Alig várom! De legalább tegnap kaptam értékelhető választ arra, mire jó a bölcsességfog: arra tanít, hogy nem mindennek van értelme, ezáltal bölcsebb leszel. Ach, so!