Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: április 25, 2014

Magyarról angolra

Pár hete megkértek, hogy fordítsak le három kortárs magyar mesét angolra, mert elküldik majd őket külföldi illusztrátoroknak, akik rajzolnak hozzájuk. Nagyon érdekes kihívás. Nem tudom, mennyire fogok örülni, amikor majd egy kiállításon ott lesznek ezek a mesék magyarul és angolul is, de úgy érzem, a legutóbbi próbálkozásom óta fejlődtem. Jó érzés.

Azért nem könnyű

úgy tenni, mintha egyáltalán nem érdekelne, ha egyszer érdekel. Persze ki mondta, hogy könnyű lesz? Én választottam ezt, úgyhogy egészségemre.

HIMYM-bölcsességek

Kép
Ezen a részen meghatódtam. Főleg ezen a jeleneten, 0:27-től. Annyira jó, hogy a videó alatt ott van magyarul is. Szurkoljunk együtt, hogy én is segíthessek csomagot cipelni! 5x23 - Wedding Bride - Történt velem ez a dolog... Elég kemény volt, és még nem vagyok túl rajta. - Szívesen segítek. (Bőrönd felirata: "Az oltár előtt hagytak".) És így, srácok, már nem is tűnt olyan nehéznek a csomagom*. Tudjátok, mindenki cipel valamit, ez is az élet része. De, mint minden más esetben, ez is könnyebb, ha valaki segít vinni.

Volt ám húsvét hétfő is

Kép
Ekkor HIMYM-et néztem orrvérzésig, aztán délután jött Blanka, szülinapoztunk, beszélgettünk, majd megnéztük a Grut, mert még nem látta, én meg támogattam a kezdeményezést, hogy ő is ismerje meg, mert kihagyhatatlan. Ez is szép nap volt, pihenős, nyugis. Barátnős :)

Edzés

Kép
Régen szerettem, ha csak öten-hatan voltunk edzésen, mert olyankor végre el lehet férni, lehet levegőt kapni. Most nyomasztott, egészen sírhatnékom lett attól, hogy nagyon kevesen voltunk. Fura. Viszont mostanában megtaláltam újabb két számot, amire ugrálunk. A második jobban tetszik, pedig az is végtelenül depis, mégis napok óta meghallgatom átlag napi nyolcszor. Közben meg döbbenetes a felismerés, hogy én baromi sok mindenből kimaradok, mert nem ismertem a szám eredetijét, és nem tudtam, hogy a pasi, aki énekli, a brit X-Factor kilencedik évadának nyertese, és a döntőben (is?) énekelte a dalt. Nem tudom eldönteni, baj-e, hogy ezekről én lemaradok. De legalább okostelefonom már van! David Guetta - Love Is Gone James Arthur - Impossible Hazafelé meg az Astoria aluljárójában gitározott egy srác, ami nem meglepő, mert minden este van ott egy gitáros srác, de ez a mai ezt énekelte, és én ezen elmosolyodtam, édes nosztalgia: Cápali és Cápeti :)

Vannak pozitív jelek

Valamiféle bizalom lassú épülgetésére utalnak. De ezt csak óvatosan jegyzem meg, és alig veszem észre. Inkább. Örülni is csak nagyon halkan, észrevétlenül örülök. Még címkét is csak módjával pakolok erre a bejegyzésre, és elnézést kérek attól, aki egy kukkot sem ért most ebből.

Once in a lifetime

Idén van az az év, amikor az anyukám pontosan kétszer annyi idős, mint én. Ez azt is jelenti, hogy ennyi idős korában már volt egy gyereke. Jó, valójában pont ennyi idős korában hat és fél hónapos terhes volt. De mivel nem haladhat mindenki élete egyformán, ez nem kelt bennem rossz érzést, csak fura.