Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június 4, 2010

Tanulság

Harisnyát venni 600 Ft-ért azért jó, mert pont addig tart, mint 99 Ft-os vagy 1600 Ft-os társai: egyszer lehet felvenni, és akkor elszakad. Utálom a harisnyát. Ha másért nem is, ezért várom már a kicsit (!) jobb időt. Végre lehessen harisnya nélkül halásznadrágban/szoknyában flangálni.

Délutáni alvás

A Médium első adagját nem tudtam megnézni. Kikapcsoltam a tévét, amikor rájöttem, ez melyik rész, aztán kettőkor visszakapcsoltam, mert akkor már egy abszolút vértelen rész következett. A reklám alatt aludtam egyet. Pontosan öt percet. Olyan hatása volt, mint egy fél éjszaka alvásnak. Aztán vége lett a filmnek, és 14:50-től aludtam 15:00-ig. Ettől elálmosodtam. Gondoltam, ha 15:10-kor kelek inkább, még simán odaérek a 16:00-kor kezdődő órámra. 15:04-kor nyitottam ki a szemem a 15:00-s ébredés után, és nagyon meglepett, hogy csak négy percet aludtam: egy komplett történetet végigálmodtam ennyi idő alatt, bár egyetlen részletre sem emlékszem már. Azt hiszem, be kellene iktatni a délutáni egy-másfél óra alvást. Ártani nem ártana.

Jellemző

Létrehoznak egy segélyvonalat (1752) az árvíz károsultjainak megsegítésére, amin egy hívás 250 Ft, aminek nagy része (!) a károsultakhoz jut. Ezt a számot csak a T-Mobile hálózatából lehet hívni, mert a Vodafone-nal és a Telenorral nem sikerült megegyezni. Ez annyira magyar.

Érdekes

A Barátok köztöt kép néküli Forma-1 közvetítés szakította meg, és nem derült ki, mi a mai rész vége. Nem mintha osztana vagy szorozna, de azért ez vicces.

Túlzás

A metrón tízből négy nőn csizma volt, rajtam kívül mindenkin kabát, olyat is láttam, akin még nem is átmeneti, hanem téli. Azért nem kéne úgy tenni, mintha kitört volna a jégkorszak, csak mert a napi minimum hőmérséklet 12 fok. Egyébként most már úgy megszoktam ezt az időjárást, hogy nem is zavar. De esőből nem kell több, így is túl sok embernek viszi már a víz a házát. Viszont tartok a jövő heti "igazi nyártól". Újabban már 22 foknál megfulladok a melegtől, és akkor még hol vannak a heteken át tartó 40 fokok...

Feladtam

Az volt a terv, hogy délre, legkésőbb egyre megírom a legújabb csoport ütemtervét, ha már tegnap rájöttem, hogy ma van a haátridő. A tanfolyam felénél elakadtam, nincs kedvem. De legalább a könyv megjött. Én meg nemsokára megyek tanítani, ahhoz sincs kedvem. Álmos vagyok, aludni akarok :(

Geek este

- Te jártál nálam? - Többször is, de akkor még nem volt fenn az új. - Honnan tudod, hogy van új? - Láttam, hogy írod.

Csütörtök

Egész nap azt hittem, hogy péntek van, ami akkor kezdődött, amikor tegnap meg egész nap azt hittem, hogy csütörtök van. Ez az idővihar csak szombaton lesz jó, amikor majd azt hiszem, hogy vasárnap van, és szinte ajándék lesz, hogy még van egy nap a hétvégéből. Reggel átmentem anyuhoz. Beszélgettünk egy jót, megmutattam neki a Flóri könyvét. Neki is tetszett, de az elején található két sorból álló kis szösszeneteket nehezen viselte. Hát igen, kb. annyi jó volt köztük, amennyit kiírtam ide: Bezerédy Amália nem volt költőnő, de ezt eddig is lehetett tudni. A könyv többi része viszont nagyon tetszett anyunak, én meg azt néztem, hogy az ismeretterjesztő versikék többsége simán bevethető lenne mai kicsiknél is, csak néhány szót kéne magyarázni. Az eleje még durvább, érdekes. Anyu főzött rakott zöldbabot, ami az egyik kedvencem. Jó volt otthon lenni, lehet, hogy jövő csütörtökön is megyek reggel. (Kedvességből megcsinálták jóra az órarendjét, és most év végéig már nem kell csütörtökön bemenni

Ha ledől a várfal,

Kép
lehet, hogy sírni fogok. Ne, a várat ne! (index.hu/belfold/budapest/2010/06/03/tobb_helyen_is_leszakadhat_a_budai_varfal)