Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 12, 2010

SMKR

Kép
Muszáj idemásolnom ezt a bejegyzést képpel együtt. "We thought we were so smart. No giant glass TV screen 3 feet off the ground for us. The $1400 digital projector was safely hung from the ceiling, far out of reach of our 4-year-old twins. We didn’t count on flying Barbies. At least she had her crash helmet on."

Amúgy

jó ötletnek tűnik az új lakópark az elárasztott falu egy távoli pontján. Nekem sem lenne kedvem visszaköltözni a tározó alá, gát és lakhatóság ide vagy oda.

Érdekes...

Már az ovisok gyomra is felfordul attól, aki játék közben önkényesen megváltoztatja a játékszabályokat, mert képtelen előre meghatározni azokat. Ez nagyban talán még undorítóbb. Nem azzal van a baj, hogy születik egy ilyen törvény. Nem is azzal van a baj, hogy nem akarják elengedni a felelőst. De azzal igenis baj van, hogy visszafelé is érvényes a törvény. Itt már tényleg mindent lehet? Egyébként az is aranyos, hogy bejelentik, lecsukták a cégvezért, és elkezdik a nyomozást a felelősök után. Ez nem fordítva szokott lenni? Vagy elnézést, Pelikán elvtárs, ez az ítélet, a tárgyalás majd utána jön? Az eddigi törvények alapján is lehetne felelősöket találni és jól megbüntetni őket, ha nem töketlenkednek szokásos módon. De nem, nem lehet alkotmányos módon megoldani ezt az ügyet - illetve már nem is igazán van értelme annak a kifejezésnek, hogy alkotmányos, mert minden alkotmányos, amire az új bagázs rábök. Az is jó lesz, ha mostantól valamilyen okos ürüggyel bármely cégre ráteheti a mancsát

Ma sem keltünk fel hiába

"Ordít, mint a fába szorult féreg Gyakran használjuk ezt a szólást, ha valakit ordítani hallunk, ám azt sokan nem tudják, hogy a féreg valójában a csapdába esett sakálra utal. Az aranysakál egyik népi neve ugyanis a toportyánféreg, míg a fa az állat számára készült csapdát jelenti." forrás: http://www.origo.hu/tudomany/20101011-tobb-ezer-aranysakal-el-magyarorszagon.html Hogy én ezen mennyit töprengtem gyerekkoromban...

Projekt

Nagyon tetszik nekem a 365 napos projekt, de egyrészt nem tudok szép képeket csinálni, mert nem vagyok elég fantáziadús hozzá, másrészt nem vagyok biztos benne, hogy tudnék egy teljes éven át minden nap fényképezni. Szóval ez nem lesz, inkább csak nézegetem azokét, akik kitartóak. Kitaláltam viszont egy saját projektet 2011-re, ami se nem megterhelő, se nem bonyolult, sőt kifejezetten egyszerű, és még hatalmas kreativitást sem igényel részemről. Ide szánom a blogra, kap majd címkét, hogy könnyen kereshető legyen, hátha rákap valaki, és január 1-jén fog indulni, ha nem leszek nagyon részeg. Mivel még sosem voltam részeg kicsit sem, még szilveszterkor sem, ezért jó eséllyel tényleg el tudom majd indítani a projektet az év első napján :) A feledékenységet mint rizikófaktort is kiiktattam: beírtam a telefonom emlékeztetőjébe, mit és mikor kell csinálni. Hú, már várom.

Learn Something Every Day

Kép
Szuper oldal. Ez itt a szombati tudásanyag (rákattintva el lehet jutni az oldalra):