Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 17, 2013

Ólomlábakon vánszorog az idő

Kép
Így aztán idegyűjtöttem az asztalom fölötti polcra azokat a könyveket, amiket még idén el kell olvasnom, mert valamilyen molyos kihívás keretében vállaltam őket. Tizenhét könyv. Megannyi hét. Menni fog. Reméljük. Jövőre meg lehet, hogy kicsit visszaveszek a kihívásokból, és megint úgy olvasok, mint régen, mielőtt megismertem volna a Molyt: mikor mihez van kedvem. A növényt azóta előrébb húztam, hogy érje a fény, a növénytől balra az eddig már megjelent fordításaim láthatók, a két kis gnóm plüss pedig a különböző kihívásokhoz olvasandó könyvek elválasztására szolgál.

Ez kész

Tegnap felhívott egy nő, hogy ő a mittoménkicsoda, engem keres, és alkalmas-e az időpont. Mivel éppen indultam el itthonról, mondtam, hogy nem. Mondta, jó, akkor majd később keres, mondjuk ma reggel. Mondtam, próbálkozzon, majd elmentettem a telefonszámot, amiről keresett, "Ne Vedd Fel" néven. Erre most így 10 óra magasságában megint csörög a telefonom. Másik szám, de valahogy éreztem, hogy ugyanaz a történet. Felvettem, és a következő beszélgetés zajlott le: - Jó napot kívánok, mittoménkicsoda2 vagyok, önt keresem. - Jó napot kívánok, én vagyok az. - Alkalmas időpontban hívom? - Attól függ, miről lenne szó. - Hát, csak egy kis tájékoztatásról. - De mivel kapcsolatban? - Hát, ezt másfél-két percben tudnám röviden összefoglalni. - Akkor köszönöm, nem szeretném meghallgatni, viszonthallásra. És kinyomtam. De ez milyen?! Most már nem azzal nyit, hogy ilyen meg olyan hülyeséget szeretnék rád sózni, nehogy a téma hallatán el tudj köszönni, de nem ám! Most már hallgasd

Tegnap

annyira be voltam fordulva, hogy még a napi szerencsesütimet sem értem rá megosztani a közzel, pedig. "Akármi történik veled, már minden ismerősöddel megtörtént, csak sokkal inkább." (Arthur Bloch: Murphy törvénykönyve) Erről eszembe jutott egy kedves osztálytársnőm. Neki bármit, de tényleg bármit mesélt is az ember, még a történet vége előtt legyintett egyet, majd fitymálva így szólt: "Az semmi!", és belefogott egy nagyon hasonló, csak sokkal olyanabb történetbe, ami állítólag vele esett meg. Irtó idegesítő tudott ez lenni egy idő után.